Sari la conținut

Băutura recomandată de neurochirurgul Vlad Ciurea în fiecare dimineață. ”Evacuează dejectele tubului digestiv și pune creierul în mișcare”

Prof. dr. Vlad CIurea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Vlad Ciurea

Din cuprinsul articolului

Prof. dr. Vlad Ciurea spune că primii pași pentru un creier sănătos sunt foarte simpli și la îndemâna tuturor. Ne trezim devreme, facem câteva exerciții de repirație și bem două pahare de apă la temperatura camerei.

”Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia.

Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele. Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate dejectele tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune «locomotiva» în mișcare”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea,  într-un interviu pentru libertatea.ro.

Creierul iubește dulcele

Medicul a mai spus și că micul-dejun este foarte important pentru creier, mai ales dacă e compus din sucuri de citrice și betacaroten. Și e musai să fie servit în liniște, cu plăcere și relaxare.

Cât despre alimente benefice pentru creier, neurochirurgul precizează că dulcele este foarte bun, dar nu zahărul, ci un dulce sănătos, cum sunt mierea de albine și ciocolata neagră.

”Creierul are două puncte de activitate maximă: între 10.00 -12.00 și 16.00 -18.00. Dacă a obosit, putem să-i dăm un pic de cafea, pe care să o bem încet. Creierul așteptă să fie răsplătit cu un dulce bun, dar fără zahăr”, mai spune medicul.

În plus, e foarte important să ne și odihnim, creierul are nevoie de odihnă suficientă. Dar are nevoie și de socializare, zâmbete, mișcare.  ”Trei lucruri importante: vorbire, scriere, mișcare. Și încă ceva. Am uitat să apreciem muzica adevărată și, mai grav, am uitat să dansăm. Dansul este dovedit că previne întâlnirea cu Alzheimer”, spune profesorul Ciurea.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: