Categories: Ştiri sănătate

Beatrice Mahler, despre evoluția simptomatologiei COVID. Primele semne care ar trebui să determine prezentarea la medic

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat peste 15.000 de cazuri noi de Covid-19. Acestea, se pare, sunt cauzate de răspândirea accelerată a variantei Delta. Pe lângă faptul că aceasta are o contagiozitate ridicată, tulpina indiană are și o evoluție puțin mai accelerată, susțin specialiștii.

Sistemul medical din România este aproape de colaps, avertizează medicii. Autoritățile au luat anumite măsuri de urgență pentru îngrijirea pacienților infectați.

Astfel, operațiile și internările pacienților non-COVID, care nu necesită o urgență, sunt suspendate pentru următoarele 30 de zile.

În ceea ce privește internarea pacienților bolnavi de COVID, medicii susțin că tot mai mulți ajung la spital cu forme grave. Ce simptome ar trebui să ne trimită la medic?

Simptome care ar trebui să determine prezentarea la medic

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, dezvăluie cum se manifestă tulpina Delta și ce simptomatologie ar trebui să ne trimită la medic. Provoacă aceasta simptome diferite?

„Cred că, pe lângă faptul că se transmite extrem de rapid, această tulpină Delta are și o evoluție puțin accelerată, dacă vorbim de furtuna de citokine, iar persoanele vulnerabile care poate că procentul nu sunt mai multe din numărul de infectați, dar având un număr foarte mare de infectați noi resimțim în spitale vârful acestor forme, extrem de severe.

Cu certitudine ce trăim în acest moment nu am trăit nici unul din valurile anterioare, nici ca număr de cazuri, nici ca dificultate a cazurilor și nici ca forme severe care au nevoie de terapie intensivă şi din păcate și în terapie intensivă au nevoie de intubație, aproape toţi”, explică Beatrice Mahler, potrivit RRA.

Orice deteriorare a stării generale este un indiciu important

„Orice pacient care simte că are o deteriorare de sănătate, în sensul în care începe să aibă febră înaltă care nu cedează la medicație, începe să obosească mult mai ușor, nu poate să mănânce, are tulburări digestive importante, dacă se știe bolnav de COVID, cu atât mai mult dacă este nevaccinat și are comorbidități trebuie să se prezinte la cel mai apropiat spital, pentru că este importantă prima evaluare și începerea unui tratament care să fie cât mai specific posibil.

Antibioticul, trebuie să menționez, nu este o soluție luat la domiciliu. În formele ușoare nu aduce beneficii, iar în formele severe e nevoie de tratament antiviral” adaugă Beatrice Mahler.

 

Recent Posts

Moment de cumpănă pentru maestrul Florin Piersic, aflat în stare gravă la spital. Medeea Marinescu: „să ne rugăm”

Maestrul Florin Piersic este internat în spital și deși starea sa se menține stabilă, nu…

13 minute ago

A doua zi de Paști. Ce trebui să faci în Lunea Albă pentru a avea noroc tot anul

Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare care se termină după…

43 de minute ago

Un tip banal de activitate fizică scade riscul de deces prin infarct cu aproape 40%

Un nou studiu realizat de cercetătorii englezi a avut rezultate surprinzătoare privind scăderea substanţială a…

o oră ago

Bucureştenii au înroşit liniile de urgenţă de la salvare

Peste 6.500 de persoane au apelat la Serviciul de ambulanţă Bucureşti - Ilfov în minivacanţa…

o oră ago

Cât timp este recomandat să păstrezi salata de boeuf în frigider? Marea greșeală a românilor care ajung să se confrunte cu intoxicație alimentară

Salata de boeuf este unul dintre principalele preparate care se găsește pe mesele românilor în…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic