duminică, iunie 4, 2023

Beneficiile ascunse ale untului pentru sănătate. Untul este un produs lactat obținut prin agitarea smântânei. Se consumă în tartine, sau ca grăsime pentru prăjirea alimentelor, sau ca ingredient alimentar în alte preparate culinare sau în patiserie.

Beneficiile ascunse ale untului pentru sănătate. Oamenii de știință au încercat ani de zile să demonstreze acest lucru, dar noi cercetări vin să confirme acest lucru, pe baza studierii dietei delfinilor.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

Când dr. Stephanie Venn-Watson a început să studieze delfinii în cadrul programului de mamifere marine al Marinei SUA nu se aștepta să descopere un lucru atât de important, care răstoarnă tot ce se știa despre piramida alimentară, o reprezentare grafică a standardelor nutriționale actuale, informează Cnet.

Beneficiile ascunse ale untului pentru sănătate. Epidemiolog: „Sursă excelentă de acizi grași”

Venn-Watson, epidemiolog veterinar, spune că delfinii cu care a lucrat sunt longevivi. Unii trăind, în medie, cu 50% mai mult decât delfinii aflați în sălbăticie. Dar, ca și în cazul oamenilor, acest lucru este legat de vârstă, inclusiv inflamație cronică, colesterol ridicat și simptomele sindromului metabolic.

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

Secretul îmbătrânirii sănătoase a delfinilor – dietele mai bogate în acizi grași

Conform specialistului, secretul acestei îmbătrâniri sănătoase a delfinilor au fost dietele mai bogate în acizi grași cu lanț impar C17:0 și C15:0.

„Am descoperit că delfinii care aveau o îmbătrânire sănătoasă aveau C15:0 și C17:0 semnificativ mai mari”, comprativ cu unii delfini care primeau în dietă mai puțini acizi grași, spune Venn-Watson.

  • C15:0 sau acidul pentadecanoic se găsește în unt, lactate integrale, pește.
    Tratând toate grăsimile saturate ca fiind „rele”, pierdem un nutrient care poate ajuta la prevenirea afecțiunilor comune de sănătate. Este vorba de unt și lactatele integrale.
  • C15:0 sau acidul pentadecanoic. Este o moleculă care se găsește în anumite alimente, inclusiv în unt, lactate integrale, pește, carne de vită și miel. De asemenea, este prezent în cantități mai mici în unele plante, inclusiv în semințele de chia și în alune.
  • C15:0 ar trebui considerat un acid gras esențial, ca și Omega

Nutrienți servesc ca elemente de bază

Epidemiologul susține că C15:0 (acidul pentadecanoic) ar trebui considerat un acid gras esențial. Trebuie ridicat la rangul altor nutrienți esențiali, cum ar fi acizii grași Omega, care sunt necesari pentru sănătate. Acești nutrienți servesc ca elemente de bază pentru celulele noastre și se găsesc doar în sursele de hrană.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

C15:0 este un acid gras care are potențialul de a încetini descompunerea naturală a celulelor, cauzată de vârstă, așa cum a observat în cercetarea pe care a făcut-o cu delfinii.

Aceste descoperiri nu înseamnă că dieta ar trebui să fie compusă 100% din grăsimi, deoarece unele au o valoare nutritivă mică sau deloc (există încă unele grăsimi nesănătoase găsite în unt, în ciuda faptului că untul este o sursă excelentă de C15:0), citează Capital.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private