Sari la conținut

Beneficiile mai puțin cunoscute ale sucului de cartofi! Este un remediu natural pentru gastrită

leguma bogata in potasiu
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Beneficiile mai puțin cunoscute. Cartoful nu este doar hrănitor, ci aduce multe beneficii pentru sănătate. Au apărut studii care întăresc aspectul pozitiv al acestei legume. Nu vorbim doar de cea mai bogată legumă plină de amidon, vitamine, minerale și fibre dietetice, ci și despre sucul de cartofi. Care sunt beneficiile mai puțin cunoscute ale sucului?

Beneficiile mai puțin cunoscute ale sucului de cartofi! Este un remediu natural pentru gastrită

Gastrita reprezintă inflamarea mucoasei stomacului ca urmare a afectării acesteia. Gastrita este o afecțiune frecventă care are numeroase cauze.

Gastrita este de obicei determinata de:

  • Infectia cu bacteria H. pylori
  • Consumul excesiv de alcool
  • Administrarea regulata de aspirina, ibuprofen sau alte analgezice din clasa antiinflamatoarelor nonsteroidiene (AINS)

Inflmare stomacului se poate trata cu ajutorul medicinii naturiste

Medicii de renume sunt de părere că sucul de cartofi este un remediu natural foarte eficient pentru gastrită. În tratamentul gastritei, este recomandat consumul unei linguri de suc de cartofi diluat cu puțină apă, cu 30 de minute înainte de fiecare masă.

Sucul de cartofi este un leac eficient pentru bolile de rinichi, de ficat și de inimă

Pentru ulcere gastrice și duodenale, se recomandă un consum de 50 ml de suc de cartofi înainte de micul dejun și alte 50 ml cu treizeci de minute înainte de prânz și de cină.

În medicină naturistă, și nu numai, sucul de cartofi este un leac eficient pentru bolile de rinichi, de ficat și de inimă. În prezent, se folosește tot mai des pentru atenuarea simptomelor de diabet zaharat, reumatism și pentru coborarea tensiunii arteriale, potrivit realitatea.net.

Cartofii din soiurile roz și roșii sunt cei mai potriviți

Cum se face sucul de cartofi

  1. Luați cartofi proaspeți. Trebuie să fie de o calitate excelentă: fără pesticide, putregai și pete întunecate. Cartofii din soiurile roz și roșii sunt cei mai potriviți pentru fabricarea sucului. Pentru o singură utilizare, sunt suficiente 2-3 bucăți de cartofi mari sau 3-4 mici. Spălați-le bine cu o perie, deoarece la prepararea sucului, cartofii nu sunt decojiți. Scoateți toți ochii și treceți cartofii prin storcător.
  2. Dacă nu există storcător, frecați tuberculul spălat cu coaja pe o răzătoare de plastic fină.
  3. Îndoiți cheesecloth-ul curat în două straturi și strecurați cartofii râși prin el.
  4. Lăsați sucul să stea timp de un minut (astfel încât amidonul măgarului) și să bea în băuturi mici cu o oră înainte de mese. Vă rugăm să rețineți că cartofii decojiți în contact cu aerul încep repede să se întunece, același lucru se întâmplă și cu sucul. Trebuie consumat nu mai mult de zece minute după preparare. În caz contrar, sucul își va pierde proprietățile vindecătoare.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel