Sari la conținut

Beneficiile miraculoase ale salatei de pătrunjel asupra întregului organism

Ingredientul din salată

Cu toate că pătrunjelul este folosit de români în cantități mici, acesta poate avea efecte neașteptate asupra corpului. De la imunitate până la digestie, această plantă are grijă de aproape toate funcțiile corpului. Fiind bogat în vitamine, minerale și substanțe nutritive, stimulează toate funcțiile corpului și menține sănătatea generală. Care sunt beneficiile miraculoase ale salatei de pătrunjel asupra întregului organism?

Beneficiile salatei de pătrunjel sunt nenumărate: ajută digestia, stimulează imunitatea și conține substanțe nutritive esențiale pentru funcționarea și dezvoltarea sistemului nervos. Despre beneficiile miraculoase ale salatei de pătrunjel ne spune Mihaela Bilic, renumit nutriționist, pe contul de Instagram. De ce ar trebui să incluzi această plantă în dieta ta și cum ar trebui să o consumi pentru a obține cele mai bune rezultate?

„Salată de pătrunjel
Poate că știți că spre deosebire de noi, care folosim pătrunjelul doar ca decor în ciorbă, alții îl mănâncă cu snopul.  Tabouleh este numele salatei libaneze cu pătrunjel, ceapă, roșii, grâu mărunțit, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Iată un obicei/produs care merită “adoptat” și consumat cât mai des, fără limită de cantitate!

Plus-uri:
-conține mai multă vitamina C decât citricele (170mg/100g frunze) și mai mult fier decât spanacul- efect antianemic, antioboseală și de creștere a imunității
-bogat în acid folic (vit. B9) esențial în dezvoltarea sistemului nervos
-stimulează digestia, înlătură constipația și balonarea datorită conținutului mare de fibre
-efect diuretic (mult potasiu), elimină retenția de lichide, scade edemele și riscul de cistită
-neutralizează halena și respirația urât mirositoare, conținutul mare de clorofilă acționează ca un deodorant bucal, inclusiv contra mirosului de usturoi

Porția corectă: cu castronul mai ales în perioada de convalescență, pentru refacerea după răceală și gripă”, ne recomandă nutriționistul, pe Instagram.

Astfel, datorită tuturor beneficiilor oferite, salata de pătrunjel nu ar trebui să lipsească din dieta nimănui. Consumat în cantități mai mari, pătrunjelul susține sănătatea generală și poate fi esențial pentru obținerea unor substanțe nutritive.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.