vineri, august 19, 2022

Apa cu lămâie este la modă în aceste zile.

Multe restaurante o servesc în mod obișnuit, iar unii oameni își încep ziua cu apă de lămâie în loc de cafea sau ceai. Fără îndoială că lămâile sunt delicioase, dar adăugarea lor în apă te face să fii mai sănătos?

Multe dintre dovezile care susțin beneficiile pentru sănătatea apei cu lămâie sunt anecdotice. S-au făcut puține cercetări științifice în mod special asupra apei cu lămâie, dar există cercetări privind beneficiile lămâii și apei separat.

Te-ar mai interesa: 10 sfaturi pentru o viață sănătoasă. Vlad Ciurea: ...

Iată câteva moduri în care corpul tău poate beneficia de apa cu lămâie.

Favorizează hidratarea

Potrivit Comitetului pentru Alimentație și Nutriție, liniile directoare generale spun că femeile ar trebui să primească cel puțin 91 de uncii pe zi, iar bărbații ar trebui să primească cel puțin 125 de uncii. Aceasta include apa din alimente și băuturi.

Apa este cea mai bună băutură pentru hidratare, dar unora nu le place gustul ei de la sine. Adăugarea lămâii îmbunătățește aroma apei, care vă poate ajuta să beți mai mult.

Este o sursă bună de vitamina C

Citricele, cum ar fi lămâile, sunt bogate în vitamina C, un antioxidant primar care ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării radicalilor liberi. Probabil ați auzit că vitamina C poate ajuta la prevenirea sau limitarea duratei răcelii la unele persoane, dar studiile sunt contradictorii.

Te-ar mai interesa: Semne de cancer de colon pe care trebuie să le urm...

Vitamina C poate reduce riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral și poate reduce tensiunea arterială.

În timp ce lămâile nu se află în fruntea listei de citrice bogate în vitamina C, ele sunt totuși o sursă bună. Potrivit Departamentului pentru Agricultură al SUA,  sucul unei lămâi oferă aproximativ 18,6 miligrame de vitamina C. Cantitatea zilnică recomandată pentru adulți este de 65 până la 90 de miligrame.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci la cină ca să arzi calorii în timp c...

Susține pierderea în greutate

Cercetările au arătat că antioxidanții polifenolici găsiți în lămâi reduc semnificativ creșterea în greutate la șoarecii supraalimentați pentru a induce obezitatea.

Îți îmbunătățește calitatea pielii

Vitamina C care se găsește în lămâi poate ajuta la reducerea ridurilor pielii, a pielii uscate din cauza îmbătrânirii și a deteriorării cauzate de soare. Modul în care apa îmbunătățește pielea este controversat, dar un lucru este sigur: dacă pielea ta pierde umezeala, devine uscată și predispusă la riduri.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private