Sari la conținut

Beneficiile piperului negru pentru sănătate

Piper
Piper negru
Piper negru, condiment ce ajuta la slabit

Cu o aromă desăvârşită, piperul este  foarte sănătos, deoarece ajută la digerarea mâncărurilor bogate în proteine. Pe lângă folosirea normală a boabelor de piper la mâncăruri şi murături, acestea pot fi alăturate şi fructelor. Pentru un desert extravagant, bucătarii recomandă căpsuni presărate cu piper verde zdrobit.

Cunoscut ca un antibiotic şi un antiparazitar intestinal, piperul reduce fermentaţia în stomac. Pentru a potenţa efectul său dezinfectant îl puteţi asocia cu ghimbirul, coriandrul şi curcuma.

Ca şi detoxificant se foloseşte pentru că măreşte producţia de urină, precum şi calibrul vaselor capilare de la suprafaţa pielii, facilitând transpiraţia.

Piperul (ca orice alt antioxidant) poate opri sau repara distrugerile cauzate de radicalii liberi si astfel poate preveni cancerul, bolile cardiovasculare si afectiuni ale ficatului.

Piperul negru se înscrie şi pe lista condimentelor care subţiază talia, datorită conţinutului de substanţe ce grăbesc metabolismul.

Este important ca piperul să fie păstrat sub formă de boabe, pentru că măcinat îşi pierde din aromă. Acesta poate fi măcinat foarte uşor înainte de a fi folosit. Folosit sub formă de pulbere la supe, sosuri şi alte mâncăruri pregătite la cuptor este recomandat să fie adăugat spre finalul procesului de preparare.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel