Sari la conținut

Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale zemei de varză murată! Consumul zilnic te ferește de cele mai grave boli!

zeama de varza murata
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Zeama de varza murata

Varza murată sau moarea cum mai este cunoscută în unele zone ale țării este o adevărată comoară pentru sănătate. Zeama are un conținut bogat în vitamine și revitalizează organismul, protejându-l de o sumedenie de boli.

 

Zeama de varză este bogată in vitamina C, A, B1, B2, B3, B6 si B9 și E, dar și în minerale precum magneziu, potasiu, fier, iod, dar conține și vitamina U cunoscută ca anti-ulceroasă.

Complexul de vitamine din varza murată

Varza murata este bogata in vitamina C, mai bogata chiar decat varza cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortifierea sistemului imunitar al organismului.

Varza murata este singurul aliment de natura vegetala in care se gaseste vitamina B12 din belsug dar si minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.

Varza murata este singurul produs vegetal care contine vitamina B12, care incetineste procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si impiedica pierderile de memorie.

In compozitia de la zeama de varza se regasesc o parte din vitaminele si antioxidantii prezenti in varza proaspata, dar si microelemente, saruri minerale, fermenti si enzime aparute datorita procesului de fermentatie.

Astfel, varza murata dar si zeama de varza contin vitamina U, vitamina anti-ulceroasa, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murata si zeama se recomanda in tratarea bolilor ulceroase. Pentru ca stimuleaza arderea grasimilor si normalizeaza apetitul, varza si zeama de varza murata se recomanda, cruda, si in curele de slabire.

Consumul zilnic te ferește de cele mai grave boli

Zeama de varză murată, consumată regulat, combate și stările de astenie și lipsa de vitamine din organism . Fierul din varza murata ajuta la prevenirea anemiei și atenuarea efectelor secundare asociate cu aceasta afectiune (dureri de cap, oboseala, tulburari cognitive).

Poate trata afecțiunile respiratorii, răgușeala, sterile de astm și pneumonie. Datorită conținutului ridicat în săruri și minerale, zeama de varza murată previne infectiile respiratoria, contribuie la vitaminizarea organismului și la întarirea sistemului imunitar.

Zeama de varza acră este recomandata in curele de slabire. O cura cu moare vitaminizeaza intreg organismul si il detoxifică.

Consumată a doua zi după o petrecere, te scapa de mahmureala, de dureri de cap și de senzația de vomă.

Are un rol important și în elasticitatea pielii, vitamina A din varza murată încetinește apariția ridurilor, ajută la eliminarea petelor și menține aspectul sănătos al dermei.

Consumul de varză murată are rolul de a regla glicemia. Conținutul bogat în fibre acționează ca un absorbant pentru zaharuri, iar acestea pot fi eliberate treptat din organism, fără a suprasolicita pancreasul.

Varza murată conține compuși organici ce acționează ca agenți anti-inflamatori. Antioxidanții fitonutrienți din varză reduc durerea si disconfortul articulațiilor, a mușchilor sau altor zone inflamate.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel