Sari la conținut

Biserica Ortodoxă a decis! Ce se întâmplă cu femeile care NU se spovedesc și NU se împărtășesc înainte de Paște

Sursă foto: DivaHair

Spovedania și împărtășania sunt două momente sacre care sunt strâns legate și despre care se crede că împreună, constituie, hrana vieții veșnice, vindecând și purificând sufletul de păcate.

Pe lângă participarea la Sfânta Ungere și la Sfânta Liturghie din zilele de duminică, cunoscută și sub numele de „Taina Tainelor”, credincioșii participă la Spovedanie și apoi se împărtășesc cu trupul și sângele Domnului.

„Toţi multe greşim, iar de vom zice că păcat nu avem, pe noi înşine ne înşelăm şi adevărul nu este în noi; iar dacă ne vom mărturisi păcatele, credincios şi drept este Dumnezeu, ca să ne ierte nouă păcatele şi să ne curăţească pe noi de toată întinăciunea şi nedreptatea“. (Sfânta Scriptură)

Cel mai aspru și lung post pentru credincioșii ortodocși a început în acest an în luna martie. Sunt 48 de zile în care nu se consumă produse din carne, ouă sau lactate. De asemenea, potrivit regulilor bisericești, în această perioadă se acordă atenție momentelor de rugăciune și curățenie sufletească.

Postul Paștelui este numit și Postul Mare. Precede sărbătoarea Învierii Domnului. Este cel mai lung: dureaza șapte săptămâni (48 de zile). De asemenea, este și cel mai aspru din punct de vedere alimentar.

În primele secole, avea menirea de a-i pregăti pe catehumeni să primeasca cu vrednicie botezul în noaptea de Paști. Acest post ne aminteste de postul de patruzeci de zile ținut de Iisus Hristos, înainte de începerea activitatii Sale mesianice

”Postul este și un mijloc de desăvârșire morală, dar și o cale de ajutorare a aproapelui din prisosul adunat, prin renunțarea benevolă la consumarea îndreptățită a bunurilor”, potrivit crestinortodox.ro

Ce se întâmplă cu femeile care nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște

Din punct de vedere religios, femeile care nu se spovedesc și nu se împărtășesc înainte de Paște nu primesc binecuvântarea și iertarea păcatelor lor în mod oficial. În Biserica Ortodoxă Română, spovedania și împărtășania sunt considerate sacramente esențiale, iar femeile sunt încurajate să se pregătească pentru acestea prin meditație, rugăciune și post.

Cu toate acestea, de menționat este și faptul că spovedania nu este obligatorie, însă ajută oamenii să se curețe de păcate.

preot
Sursa foto:: arhiva Doctorul Zilei

Preoții sunt cei care recomandă să se împărtășească în noaptea de Paște, pentru că atunci este momentul în care Sfântul Apostol spune „Hristos este Paștele nostru”. Astfel, pentru că toți creștinii sunt dornici de împărtășanie, aceștia trebuie neapărat să fie spovediți.

„Din păcate, în zilele noastre, parcă nu mai este accentuată această necesitate (n.r. împărtășirea la Sfânta Înviere), iar cei mai mulți dintre credincioși parcă nu mai conștientizează cât de important este să te împărtășești de Înviere.

Ar fi minunat ca în cât mai multe biserici să se împărtășească, alături de părinții slujitori, cât mai mulți dintre credincioșii care participă la Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii”, a menționat părintele Andrei Atudori potrivit kfetele.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel