Sari la conținut

Breaking News! Ard spitalele, din nou! Incendiu la Spitalul de Boli infecţioase din Ploieşti. Doi pacienţi au murit și zeci de pacienți Covid evacuați

Breaking News! Ard spitalele, din nou! Incendiu la Spitalul de Boli infecţioase din Ploieşti. Doi pacienţi au murit și zeci de pacienți Covid evacuați.

Iată că la un an de la incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, din data de 14 noiembrie, în urma căruia au murit 10 pacienți intubați, tragedia se repetă, de data aceasta la Ploiești.

Joi dimineaţă, în jurul 4.15,  a izbucnit un incendiu de proporții la spitalul de Boli infecţioase din Ploieşti. Două persoane au murit şi aproximativ 20 de pacienți bolnavi de Covid au fost evacuaţi. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Doi morţi şi zeci de bolnavi cu COVID evacuaţi 735513

Ard spitalele, din nou! Incendiu la Spitalul de Boli infecţioase din Ploieşti

Pompierii militari au acționat pentru lichidarea incendiului, izbucnit cel mai probabil din cauza instalației de oxigen. Doi bărbaţi în vârstă de 74 şi 75 de ani au murit. Alte 16 persoane au fost evacuate şi transferate la spitalul judeţean Ploiesti. Alţi trei pacienţi au refuzat transportul şi li s-a găsit un loc în alte pavilioane neafectate al spitalului Movila (spitalul de boli infecţioase).

Din păcate, o inirmieră care a intervenit să stingă incendiul izbucnit în salon, a suferit arsuri.

Femeia a fost transportată la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Asistenta a suferit arsuri de gradele I şi II pe o suprafaţă de 40 la sută din suprafaţa corpului.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Doi morţi şi zeci de bolnavi cu COVID evacuaţi 735507

Raed Arafat s-a deplasat la fața locului ți a făcut primele declarații:

„Pacienții care au fost evacuați la Spitalul Județean au aceleași condiții. Infirmiera se pare că are o suprafață mai mică a corpului afectată. Cât despre cauzele incendiului, trebuie făcute cercetări. Acest pavilion, această secție, era renovată înaintea valului 3”, a declarat Arafat.

Secţia Covid de la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti era nouă

„Secţia era nouă, este o secţie renovată de pediatrie cu instalație nouă şi verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă s-a intervenit imediat.

Într-o fracţiune de secundă, Dumnezeu ştie, s-a mișcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen. Erau şi detectoare de oxigen. Probabil bolnavul şi-a scos masca. Asistenta care a suferit arsuri va fi transferată la Spitalul Floreasca în Bucureşti”, a declarat directorul Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti, potrivit Antena 3.

Din primele informaţii, incendiul ar fi izbucnit chiar de la instalația de oxigen la care erau conectați cei doi pacienți care au murit carbonizați.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: