duminică, noiembrie 27, 2022

Un politician de top și-a salvat rudele bolnave de Covid cu Arbidol, cumpărat „la tarabă”. „Noi mai suntem sănătoşi la cap? În ce ţară trăim?”

În urmă cu ceva timp, Cristian Diaconescu, președintele PMP, declara că ne aflăm într-o situație disperată, în care fiecare cetățean se află „pe cont propriu”. Tocmai de aceea, susține politicianul, este momentul ca statul să intervină pentru controlul situației în ceea ce privește obligativitatea certificatului verde.

Te-ar mai interesa: Prezentator TV, diagnosticat cu cancer terminal: C...

Diaconescu a spus cu subiect și predicat că, de exemplu antiviralul Arbidol „se vinde la tarabă în piață, printre castraveți și morcovi”. Și, cu toate că există specialiști, printre care și dr. Tatu-Chițoiu, care au avertizat asupra ineficienței antiviralelor pentru prevenția bolilor, în special a Arbidolului, există, de asemenea, și multe voci care recunosc că Arbidol le-a salvat, practic, viața.

Un politician de top și-a salvat rudele bolnave de Covid cu Arbidol, cumpărat „la tarabă”

De exemplu, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că mai multe rude ale sale au fost bolnave de COVID şi au cumpărat medicamente antivirale de la tarabă, de la cineva care le aducea din Republica Moldova.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci cu o zi înainte de Sf. Andrei! ...

„Eu… am avut toţi nepoţi, iubitele nepoţilor, au avut toţi COVID, frate-miu, cumnata… Iertaţi-mă, am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova. E inacceptabil aşa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă! Nu ştii, nu ai niciun control dacă ele sunt contrafăcute sau sunt adevărate”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit România TV.

Întrebat dacă au fost eficiente antiviralele cumpărate din Moldova, el a răspuns: „Bineîneles, le-au luat din prima zi”. Este imperativ ca statul român să le permită producărotilor români să producă astfel de medicamente, a mai spus politicianul.

Te-ar mai interesa: Ce nu ai voie să faci de Sfântul Andrei. Vei fi ur...

„Nu accepţi în spital, că nu sunt eficiente, sunt alte medicamente inovative care normal că sunt mai scumpe… Lasă, dom-le, genericele în farmacie să îmi pot cumpăra legal, nu să-mi caut printr-un văr care ştiu că i-a adus cineva din Moldova. Noi mai suntem sănătoşi la cap? În ce ţară trăim?”, a mai spus Ciolacu.

„Dacă ai factori de risc, trebuie să mergi la spital”

În momentul de față, Arbidolul nu este autorizat în UE pentru tratamentul Covid. Medicul Cristian Băicuş, de la Spitalul Colentina din Capitală, potrivit Antena 3, că nu există tratamente-minune în lupta cu COVID, dar există tratamente care scad mortalitatea.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

Potrivit profesorului Băicuş, pe Arbidol nu există studii care să ateste că salvează vieţi, însă se foloseşte în tratarea bolnavilor COVID.

„La 100 de pacienţi trataţi cu dexametazonă, cinci au fost salvaţi. Vorbim de 100 de pacienţi cu formă gravă. Mai sunt şi alte tratamente virale pe care le ştim, cum sunt Remdesivir, Favipiravir, Arbidol, dar nu au studii care să ateste că salvează vieţi.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert. 5...

La Remdesivir sunt studii serioase, care atestă că sunt bine făcute, însă şi acesta scade durata infecţiei, nu salvează viaţa. Dacă ai factori de risc, trebuie să mergi la spital”, a subliniat medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private