Sari la conținut

Breaking News. Întâmplare halucinantă într-un cunoscut spital din Capitală! O fetiță și tatăl ei au suferit arsuri corneene 

Breaking News. Întâmplare halucinantă într-un cunoscut spital din Capitală! O fetiță și tatăl ei au suferit arsuri corneene!

Moment de necrezut în Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu din Capitală. O fetiță, în vârstă de un an si jumitate, și tatăl ei au suferit arsuri corneene care au necesitat ingrijiri medicale, după ce au fost expuși accidental la lampa UV timp de 45 minute.

În spiritul transparenlei in activitate, gi in vederea unei corecte informiri a opiniei publice referitor la incidentul petrecut in data de 11.0L.2023 la Camera de Gardi a Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, ajuns in ultimele zile în atenția publică, facem urmitoarele preciziri:

„Pacienta minoră, în vârsti de un an și jumitate, s-a prezentat la camera de gardă a spitalului însoțită de tatăl său, prezentând simptome respiratorii. În urma testelor rapide, a fost depistati infeclia cu virus respirator sincilial, ceea ce a impus ca atât copilul, cât și tatăl, să fie izolati în spaliul special destinat pacienlilor care prezintă acest tip de infecție.

Dupi finalizarea consultaliei, pacienta a primit din partea medicului recomandare de tratament la domiciliu.

Precizim faptul că, în timpul examinării medicul de gardă a constatat că lampa UV era in funcliunegi a procedat la închiderea acesteia. În urma anchetei interne derulati ulterior, a reiegit faptul ci pacienta minori și pirintele însoțitor au fost expuși accidental la lampa UV timp de 45 minute, suferind arsuri corneene care au necesitat ingrijiri medicale.

Menlionim că ancheta interni a fost demarati de conducerea unității sanitare, care sa autosesizat în urma informațiilor apărute în spaliul public, până în acest moment neexistând o sesizare oficială din partea familiei pacientei”.


Imediat după acest incident, familia a fost contactatd direct de către Directorul Medical Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, care a exprimat regretul pentru producerea incidentului și s-a interesat despre starea de sănitate a pacientei și a tatilui, oferind tot sprijinul medical pe care spitalulil poate furniza.

În acest moment, ancheta administrativă este în desfășurare, asistentul medical implicat depunându-și demisia în urma incidentului.

De asemenea, pe perioada anchetei administrative, infirmiera implicată în incident nu va mai activa într-o zonă în care au acces pacienții.

Conducerea spitalului a menționat că este vorba despre un incident absolut regretabil, care este insă izolat și nu caracterizează sub nicio formă activitatea medicală desfășurată în mod curent de personalul din cadrul Spitalului Clinic de Copii ,,Dr. Victor Gomoiu”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel