Sari la conținut

Bruno Gröning, vindecătorul minune. „Dumnezeu este transmiţătorul, iar omul recepţionează puterea tămăduitoare“

Bruno Gröning, cel mai mare vindecător al lumii. „Dumnezeu este transmiţătorul, iar omul recepţionează puterea tămăduitoare“

Bruno Gröning, denumit de unii drept cel mai mare vondecător uman, s-a născut la Danzig/Oliva (acum Gdansk, Polonia), la 31 martie 1906. A învățat mai multe meserii și a lucrat ca dulgher, electrician, poștaș, stivuitor în fabrică sau hamal în port.

În Al Doilea Război Mondial, înrolat în armata germană, a ajuns prizonier la ruși. După război s-a stabilit în Germania de Vest. În 1949 a devenit brusc cunoscut datorită vindecării unui băiat din Herford, abandonat de medici. Ulterior, vindecările reușite la Traberhof, în apropiere de München, l-au făcut cunoscut pe plan mondial.

Bruno Gröning, cel mai mare vindecător al lumii

Știrile vremii relatau întâmplările legate de „doctorul-minune” și au ţinut luni la rând oamenii în tensiune. Preoţi, medici, jurnalişti, jurişti, politicieni şi psihologi vorbeau despre el, iar vindecările sale erau pentru unii cadouri milostive ale unei puteri supreme, pentru alţii şarlatanie.

În ciuda acuzațiilor, există o certitudine: realitatea vindecărilor a fost adeverită de consultaţiile medicale efectuate! Ştirile despre vindecările sale magice s-au răspândit în toată lumea și din toate ţările veneau bolnavi, scrisori cu rugăminţi şi oferte. Zeci de mii de oameni cu probleme de sănătate s-au perindat spre locurile sale de activitate. Părea începutul unei revoluţii în medicină…

Bruno Gröning nu prescria medicamente bolnavilor, nu le făcea injecții, nu făcea apel la procedeele naturiste de vindecare, nu lua bani de la bolnavi. Bruno Gröning, pur și simplu vindeca instantaneu. Crezul său era: „Doresc să le fiu oamenilor doar o călăuză, să le arăt calea cea dreaptă, calea spre Dumnezeu.

Ce este „Heilstromul divin” și cum vindeca Bruno Gröning

Potrivit vindecătorului polonez, există o putere superioară, care este baza a tot ceea ce trăieşte şi care poate da vindecarea. Bărbatul a numit-o „Heilstromul divin” („puterea divină”). Cunoașterea lui era una intuitivă, dar extrem de precisă. Prin intermediul unui limbaj simplu (Groning avea doar cinci clase de școală primară), a reușit să o facă accesibilă tuturor oamenilor.

Vindecările spontane miraculoase continuă şi azi, prin „curentul de vindecare”. Există mii de mărturii, în mare parte verificate şi documentate pe baza expertizelor unor medici independenţi sau ai medicilor din cadrul Grupului de specialitate medico-ştiinţific (GSMŞ) al Cercului prietenilor lui Bruno Gröning. Datorită ascultării şi respectării cuvintelor și învăţăturii sale, oamenii s-au însănătoşit şi se însănătoşesc și azi, în continuare, ca şi în timpul vieții sale!

De fapt, cum videca Bruno Gröning?

 • Printr-o poziţie corespunzătoare a corpului, dar şi cu o concepţie specifică, se învaţă modul de recepţionare a „puterii divine”.
 • Acest „curent de vindecare”, sesizabil în corp, are drept efect vindecarea, chiar la suferinţe organice grave cronice şi degenerative.
 • Vindecările au loc datorită curenţilor energetici de „materie fină”, prin „curentul de vindecare”.
 • Fiind și electrician, Gröning cunoștea anumite principii privind modul de circulație și de manifestare a energiei electrice într-un circuit. Iar organismul uman este un circuit complex, racordat la circuitul și mai complex al naturii.
 • Bruno Gröning obișnuia să compare omul cu o mașină alimentată de un acumulator, căci fiecare om consumă energie pentru funcționarea sa și se încarcă după cu energia necesară consumului.
 • A explicat cum poate fiecare om să se încarce energetic.
 • Credinţa în bine, este, la fel ca şi dorinţa de a deveni sănătos, o condiţie esenţială.
 • Omul este înconjurat de undele de vindecare, pe care nu are altceva de făcut decât să le înregistreze.

Metoda de vindecare a lui Bruno Gröning

Pentru conectare și încărcare cu această energie, Gröning a făcut cunoscută o tehnică numită de el „einstellen”, care în germană înseamnă „tuning”, „cuplare”. În ce constă, practic,această metodă de vindecare?

1. Practica acestei cuplări constă în a sta în poziție verticală, chiar și pe scaun, cu brațele și picioarele neîncrucișate și palmele orientate în sus.

2. Este foarte important ca spatele să fie drept și să nu aibă niciun fel de spătar, dacă este posibil.

3. Procedura mai cuprinde:

 • focusarea atenției pe intenția de a primi Heilstrom, curentul energetic divin vindecător; păstrarea în minte (în atenție) a credinței că vindecarea este posibilă;
 • concentrarea asupra corpului, asupra senzațiilor și trăirilor emoționale care sunt declanșate de energia vindecătoare.

4. Pentru a înregistra curentul de vindecare, trebuie, așa cum am arătat mai sus, să stai aşezat cu mâinile desfăcute, braţele şi picioarele nu trebuie să fie încrucişate, pentru a nu întrerupe (scurtcircuita) curgerea curentului de vindecare prin organism.

5. De asemenea, și gândul la boală şi griji împiedică această curgere armonioasă a energiei, deoarece produce tensiune şi încordare musculară.

Pot apărea dureri la eliminarea răului din corp

 • Când curentul de vindecare curge liber și nestăvilit prin corp, întâlnește organele atacate de boală şi începe să-şi exercite acolo acţiunea sa vindecătoare.
 • În acest timp pot să apară dureri, semn al desfășurării procesului de vindecare.
 • Condițiile favorabile acestui proces sunt natura pozitivă a atitudinii și gândurilor, lipsa de preocupare și de grijă față de boală, optimismul și încrederea privind procesul de vindecare, credința puternică în ideea că nu există boală incurabilă, direcționarea mentală a energiei, relaxarea profundă, poziția corectă corporală.

„Dumnezeu este transmiţătorul, iar omul recepţionează puterea tămăduitoare“

Bruno Gröning credea că nu există boală incurabilă, lucru adeverit prin relatările despre vindecările sale „miraculoase”.

Bruno Gröning a murit la Paris, în 1959, în vârstă de 52 de ani. Medicul care i-a făcut autopsia a declarat că era ars total pe dinăuntru, aparent în urma unei combustii interne spontane. Mulți medici integri care l-au cunoscut, au declarat că nu au auzit să mai existe în Germania sau în altă țară din lume, un vindecător de talia lui Bruno Gröning. Cu toate acestea, a rămas o enigmă pentru știința medicală.

Cuvintele rostite de Bruno Gröning pe patul de suferință, sunt tulburătoare: „Toți oamenii trebuie să moară. Și eu voi muri. Trupul meu va fi pus în pământ dar eu nu voi fi mort. Iar dacă cineva mă va chema, voi veni la el să-l ajut în continuare. Și când va veni momentul, fiecare va dobândi de la sine putere, ajutor și vindecare.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel