joi, februarie 2, 2023

Tehnică de repirație care stimulează eliminarea secrețiilor din plămâni.

Dr. Sarfaz Munshi este medic la Queen’s Hospital în Londra. Acesta a demonstrat o tehnică de respirație pentru a ajuta pacienții cu coronavirus cu simptome respiratorii. Dr. Sarfaraz Munshi a înregistrat inițial videoclipul pentru prietenii și familia sa.

Aceste tipuri de exerciții ajută ca, în caz de infectare cu coronavirus, să avem o capacitate respiratorie bună care să reducă riscul de complicaţii şi să ne permită să luptăm cât mai bine cu virusul. Îmbunătăţirea respiraţiei este deosebit de importantă în această fază a pandemiei. Mai ales la cei mai din grupele de risc. Este vorba de vârstnici, persoanele supraponderale sau cu boli pulmonare cronice, precum astm sau bronhopneumopatie cronică obstructivă. Pe aceştia i-ar putea feri de ceea ce se numeşte sindrom de detresă respiratorie acută, care apare adesea la pacienţii cu forme severe de COVID-19.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

Metoda medicului Sarfaz Munshi de respirație a devenit virală, după ce a fost postat pe YouTube, ajungând la peste 4 milioane de vizionări, conform bbc.com

În ce constă tehnica de respirație pentru eliminarea secrețiilor din plămâni

  • Tehnica presupune să respirați adânc cinci, să vă țineți respirația de fiecare dată timp de cinci secunde.
  • La a șasea respirație profundă, trebuie să tușești.
  • Dr. Munshi spune că trebuie ca acest ciclu mai trebuie repetat o dată.
  • Apoi, trebuie să vă întindeți pe burtă, în pat, cu capul pe pernă și să respirați puțin mai profund decât normal, timp de 10 minute.

Nu există dovezi științifice care să sugereze că această tehnică ajută pacienții cu coronavirus, dar este recomandată de directorul de asistență medicală de la spital.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private