miercuri, martie 3, 2021

Cadrele medicale solicită închiderea totală a țării de sărbători. Numeroasele infectări pun în alertă cadrele medicale, cerând orice soluție pentru a evita o creștere bruscă a cazurilor, în preajma sărbătorilor.

Conform RADOR, mai multe țări europene atrag atenția că este prea devreme să ne facem planuri de călătorie în timpul sărbătorilor de iarnă care urmează. Acest lucru este cauzat de numărul de infectări ce crește rapid, în tot spațiul european. Locuitorii Suediei sunt pregătiți pentru restricțiile de circulație pe timpul vacanței, iar autoritățile din Franța și Irlanda nu încurajează locuitorii să se deplaseze de sărbători.

Italia situația se află într-o circumstanță asemănătoare, iar medicii solicită închiderea totală a țării, de Crăciun. Autoritățile sfătuiesc locuitorii Italiei să petreacă sărbătorileîn familie, într-un număr cât mai restrâns. Acesta este advertismentul ministrului afacerilor interne, Francesco Boccacia, drept măsură anti-Covid-19.

De asemenea, el a anunțat că Armata și Proecția Civilă vor fi trimise la Napoli pentru a găsi noi metode de cazare a pacienților cu test pozitiv, care însă nu au nevoie de îngrijire medicală specializată. Astfel, se va obține spațiu pentru pacienții cu forme grave de Covid-19.

Alte zone aflate în criză vor adopta aceleași forme de triere a pacienților. Cu toate acestea, unii medici consideră că măsurile existente nu sunt de ajuns pentru a combate virusul. Președintee Federației Naționale a Ordinelor Chirurgilor și Dentiștilor, Filippo Anelli, solicită închiderea la nivel național.

”În ciuda tuturor măsurilor impuse, înmulțirea numărului de decese, de pacienți internați, de cei care sunt în secțiile de terapie intensivă ne determină să ne gândim că această creștere va continua și, dacă se va continua astfel, noi vom ajunge la numere exagerat de mari.”, a declarat Filippo Anelli.

În așteptarea noilor prevereri, guvernatorii din trei regiuni au emis o ordonanță cu măsuri stricte. Ordonanța interzice, până la 3 decembrie, circularea în spațiile frecventate. Acestea includ piețele, străzile aglomerate și plajele.

Ultimele stiri

Parteneri