luni, octombrie 25, 2021

Un studiu a stablit de unde provin, în 80% dintre cazuri, infectările cu SARS-CoV-2 . Iată care sunt zonele de risc pe care să le eviți dacă vrei să te protejezi de coronavirus.

Potrivit nationalinterest.org, un studiu

a stabilit că, în 80% dintre situații, infectările cu SARS-CoV-2 provin din restaurante. Acestea sunt spațiile cu cel mai mare risc de transmitere, susțin specialiștii. De asemenea, acestora li se adaugă evenimentele religioase, hotelurile, cabinetele medicale, cafenelele și magazinele alimentare.

Toate aceste locuri, spun cercetătorii, sunt responsabile pentru 80% dintre cazurile de Covid-19. Această precizare vine în urma studiului efectuat la Universitatea Stanford, Universitatea de Nord-Vest și Chan Zuckerberg Biohub.

Cercetarea, analizată și de alte instituții de medicină, a fost bazată pe datele de localizare

ale locuitorilor din 10 orașe americane. Studiul a fost susținut din martie până în mai. Acesta a examinat activitatea fizică a 98 de milioane de oameni, descoperind care sunt locurile din care este cel mai probabil să te infectezi.

Din acest motiv, măsurile de protecție rămân esențiale. Distanțarea socială, purtarea măștii și igiena corespunzătoare rămân cele mai sigure metode de prevenire a răspânidirii virusului, cel puțin până la distribuirea vaccinului. Cea ai promițătoare formulă de vaccin a fost anunțată săptămâna aceasta de Pfizer.

 

Ultimele stiri