miercuri, mai 31, 2023

CANCERUL continuă să aibă un impact colosal asupra societății, dar fără un remediu, puțin se poate face pentru a opri aceste tendințe. Din fericire, au fost identificate măsuri pentru a ajuta la prevenirea bolii. Un aliment, care prezintă proprietăți puternice împotriva cancerului, ar putea reduce riscul de cancer cu 50 la sută.

Cancerul este un grup de boli caracterizate printr-o diviziune și multiplicare indisciplinată a celulelor maligne. Afecțiunea este tratabilă în stadiile inițiale, dar poate deveni rapid mortală odată ce este răspândită în regiunile învecinate ale corpului. Potrivit unui corp de cercetare, spanacul ar putea inhiba creșterea polipilor și ar putea reduce riscul de cancer de colon cu 50%.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Relația dintre alimente și cancer s-a schimbat în ultimii ani, iar experții cred că unul din 20 de cancere ar putea fi evitate printr-o dietă sănătoasă.

Nu există însă dovezi că orice dietă poate vindeca boala.

Potrivit unui corp de cercetare, consumul regulat de spanac ar putea fi legat de un risc semnificativ mai mic de cancer de colon.

Studiul, de la Universitatea Texas A&M, a fost unul dintre primii care a stabilit cum exact spanacul poate reduce riscul de cancer.

Cercetătorii au descoperit că spanacul ar putea inhiba creșterea polipilor în rândul persoanelor cu cancer de colon atât negenetic, cât și genetic.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Polipii sunt grupuri de celule care cresc în interiorul mucoasei colonului și pot deveni canceroase.

În prevenirea formării excrescentelor, riscul de cancer ar putea scădea cu până la 50% la unii pacienți, au spus cercetătorii.

Investigatorul principal al studiului, Roderick Dashwood, a spus că consumul de spanac ar trebui încurajat pentru persoanele care doresc să-și reducă riscul de boală.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Concluziile au fost făcute după ce rozătoarele hrănite cu spanac timp de 26 de săptămâni „au demonstrat o eficacitate antitumorală semnificativă”.

Planta conține niveluri ridicate de zeaxantină și carotenoide, care s-a dovedit că elimină radicalii liberi din organism.

Radicalii liberi provoacă daune ADN-ului, jucând un rol în dezvoltarea cancerului și a altor boli.

De asemenea, s-a demonstrat că alimentele previn cancerul de stomac, cancerul bucal și cancerul esofagului.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

De asemenea, are o serie de beneficii pentru alte aspecte de sănătate, cum ar fi scăderea în greutate și reducerea zahărului din sânge și hipertensiunea arterială.

Planta conține, de asemenea, nutrienți precum vitamina C și beta-carotenul, care servesc ambele drept protecție împotriva unui număr de boli.

WebMD adaugă: „Spanacul are vitamine și vitamina E asemănătoare mineralelor și magneziu care vă susțin sistemul imunitar.”

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private