marți, mai 30, 2023

Cancerul intestinului detaliază un tip de cancer care începe în intestinul gros. Pe baza locației exacte a cancerului, acesta poate fi denumit și cancer de colon sau rect. Unul dintre simptomele principale se numește hematochezie, care apare atunci când ieși cu scaunul.

Considerat a fi unul dintre „cele mai comune” tipuri de cancer, cancerul intestinal afectează aproape 43.000 de oameni în Marea Britanie în fiecare an. Din fericire, tratarea în fază incipientă a afecțiunii poate însemna că tratamentul va putea să vindece boala și chiar să o împiedice să reapară. Iată semnele de avertizare pentru a vă ajuta să identificați cancerul.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Intestinul este partea sistemului digestiv care are un rol în descompunerea alimentelor și în a le ajuta să se deplaseze în afara corpului.

Datorită locației acestui organ, simptomele pot apărea atunci când vizitezi toaleta.

În plus, cancerul de colon este „ tratabil și adesea vindecabil” atunci când este localizat în intestin, potrivit Institutului Național al Cancerului din UK.

Dar partea dificilă a semnelor de avertizare este că acestea tind să fie subtile. Așadar, fără să știi ce să cauți, ar putea fi dificil să le vezi.

Unul dintre principalele simptome care apare în 90% dintre cazurile de cancer intestinal este hematochezia.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Hematochezia descrie sângerarea rectală. Este posibil să observați acest semn pe scaun sau în toaletă, explică MedlinePlus.

Când vine vorba de culoarea caracteristică pentru hematochezie, sângele poate fi roșu aprins.

NHS enumeră, de asemenea, acest simptom și afirmă că sângele din scaun ar putea indica cancer intestinal, atâta timp cât alte simptome, cunoscute și sub numele de hemoroizi, nu sunt prezente.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Cercetările publicate în Jurnalul Mondial de Gastroenterologie adaugă că hematochezia trebuie luată în considerare „cu atenție” din cauza asocierii sale cu cancerul.

„Studiile au arătat că șapte până la 10% dintre pacienții cu sângerare rectală cronică evidentă au avut de fapt cancer colorectal”, concluzionează studiul.

Deși acest semn de avertizare este un simptom al cancerului intestinal, există și alte simptome care vă ajută să identificați acest diagnostic.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Potrivit NHS, alte semne de cancer intestinal includ:

  • Schimbare persistentă a obiceiului intestinal (scaun mai des, cu scun mai moale, mai curgător)
  • Dureri de burtă (abdominală)
  • Disconfort abdominal
  • Balonarea cauzată întotdeauna de mâncare
  • Pierdere în greutate inexplicabilă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private