joi, martie 30, 2023

Cancer osos: Acesta este cel mai timpuriu simptom pe care majoritatea oamenilor îl trec cu vederea. 

Cancerul osos este rar; cu toate acestea, chiar și cancerele benigne pot fi riscante, deoarece ar putea slăbi oasele și chiar duce la fracturi peste timp. Deși cancerele osoase apar în principal în oasele mai lungi – brațe sau picioare – poate afecta totuși alte părți ale corpului.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

Cancer osos: Acesta este cel mai timpuriu simptom pe care majoritatea oamenilor îl trec cu vederea

Cancerul osos este o boală caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor anormale în țesutul osos, formând astfel o tumoră. Cancerele osoase sunt cunoscute și sub denumirea de sarcoame osoase, și acestea pot fi fie benigne, fie maligne.

Această boală este rară, iar formele ei maligne sunt în continuare o apariție neobișnuită. Cu toate acestea, chiar și cancerele benigne pot fi riscante, deoarece ar putea slăbi oasele și chiar duce la fracturi peste timp.

Cancerele osoase pot fi primare sau secundare, în funcție de locul în care au început – dacă a început în osul însuși, este cunoscut ca primar, iar dacă tumora se răspândește dintr-o altă parte a corpului, este cunoscută ca secundar.

Te-ar mai interesa: Breaking News! Plăcinta dobrogeană este OFICIAL ro...

În ciuda faptului că este o apariție rară, este important să fim conștienți din timp pentru diagnostic și tratament în timp util; și conform unui raport recent al Express.co.uk, un simptom dificil al acestei boli este adesea ratat de mulți – este durerea inexplicabilă.

Durerea este un simptom comun al multor tipuri de cancer care afectează diferite părți ale corpului, în funcție de localizarea și dimensiunea tumorii. Cu toate acestea, durerea este definită ca fiind unul dintre primele simptome ale cancerului osos.

Te-ar mai interesa: Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performanțe în...

Din păcate, acest simptom este rareori asociat cu cancerul osos, deoarece este adesea confundat cu o entorsă sau artrită. În timp, pe măsură ce cancerul progresează agresiv atunci când este, durerea poate deveni mai severă.

Durerea poate fi persistentă și poate începe ca o senzație asemănătoare sensibilității care se poate agrava în timpul activităților obositoare, cum ar fi ridicarea ceva greu. Dacă cancerul este aproape de articulații, vă poate provoca umflături și vă poate obliga să mergeți șchiopătând.

Te-ar mai interesa: VIDEO. Mărturii cutremurătoare ale unui îndrăgit a...

Care sunt primele simptome ale cancerului osos?

În cazuri extreme, cancerul osos vă poate slăbi oasele prea mult pentru a produce fracturi ușoare chiar și prin răni minore. Deși cancerele osoase apar în principal în oasele mai lungi – brațe sau picioare – simptomele sale pot apărea în orice altă parte a corpului. Unele dintre cele mai importante semne de avertizare ale cancerului osos sunt:

1. Oboseala

2. Scăderea gamei de mișcări

Te-ar mai interesa: Expunerea la Covid în uter poate crește riscul de ...

3. Durere osoasă severă care te trezește noaptea

4. Dureri osoase care debutează după un traumatism minor

5. Apariția unei mase dure în oasele lungi ale pelvisului, toracelui și membrelor

6. Roșeață și inflamație

7. Umflare inexplicabilă

8. Pierdere în greutate inexplicabilă

9. Transpirație

10. Febră

Transpirația este rareori asociată cu cancere; cu toate acestea, dacă apare noaptea, ar putea sugera riscul de cancer osos.

Cum să fii diagnosticat pentru cancer osos?

Factorii de risc de cancer osos pot varia de la genetică la antecedente familiale de cancer până la radioterapie. Iar când vine vorba de diagnostic, experții spun că, dacă un individ se confruntă cu dureri articulare timp de câteva săptămâni la rând, este sfătuit să se verifice la fel.

În ceea ce privește tratamentul, în funcție de cât de departe s-a răspândit cancerul, medicii pot recomanda pacientului chimioterapia sau intervenția chirurgicală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private