Sari la conținut

Când crede un expert danez că ”vom reveni la viața normală”

mutațiile
Mihai Craiu, despre mutatiile virusului SARS-CoV-2

Când crede un expert danez că ”vom reveni la viața normală”. Varianta Omicron a coronavirusului va șterge toate celelalte mutații ale virusului, iar oamenii din întreaga lume „își vor reveni la viața normală în două luni”.

Este anunțul făcut de epidemiologul șef al Danemarcei, în ciuda creșterii cazurilor de infectare cu noua variantă.

Institutul de Stat din Danemarca, arată că riscul de a fi spitalizat cu Omicron este pe jumătate din cât era cel al variantei Delta

Potrivit GreekReporter, Tyra Grove Krause, expertă în Omicron, spune că mutația mult mai transmisibilă a virusului care s-a răspândit în întreaga lume va aduce sfârșitul pandemiei. Ea a citat rezultatele unui nou studiu din Danemarca referitoare la cele mai timpurii focare de Omicron.

Tyra Grove Krause a declarat că noul studiu, întreprins de Institutul de Stat din Danemarca, arată că riscul de a fi spitalizat cu Omicron este pe jumătate din cât era cel al variantei Delta.

Omicron va continua să provoace o creștere a cazurilor, apoi o scădere bruscă

Referindu-se la dovezile prezentate în studiile din lumea reală, din Africa de Sud, ea a subliniat că va exista o creștere bruscă a cazurilor, dar apoi vor scădea foarte rapid. „Cred că vom avea asta în următoarele două luni și apoi sper că infecția va începe să scadă și să revenim la viața normală”, a declarat experta daneză, citată de Daily Mail.

„Omicron va atinge vârful la sfârșitul lunii ianuarie, iar în februarie vom vedea o scădere a presiunii infecțiilor și o scădere a presiunii asupra sistemului de sănătate”, a declarat Krause, avertizând totuși că „va trebui să facem un efort în ianuarie, pentru a trece peste acest moment”.

Omicron este aici pentru a rămâne

„Omicron este aici pentru a rămâne și va asigura o răspândire masivă a infecției în lunile următoare. Când se va termina, vom fi într-o fază mai bună decât eram înainte”, scriu autorii studiului danez.

Krause a explicat că varianta Omicron, extrem de contagioasă, pare să fie mai ușoară decât orice altă mutație anterioară a virusului, ceea ce înseamnă, în cele din urmă, că mai mulți oameni vor fi infectați, dar vor avea simptome mai puțin grave, după care vor deveni imuni. Astfel ar putea lumea să ajungă la imunitatea de turmă, care ne va permite să ne reluăm viața din nou.

Dr. Anthony Fauci, principalul epidemiolog al Casei Albe, a făcut de curând o predicție similară. ”Unul dintre lucrurile la care sperăm este că acest lucru va atinge vârful după o perioadă de câteva săptămâni și apoi va scădea. Am văzut că acest lucru s-a întâmplat în Africa de Sud, unde au avut o creștere majoră, dar, pe măsură ce creșterea a crescut, s-a revenit treptat la normal”, a declarat Fauci.

Omicron mai contagioasă, dar mai blândă

Întrebat dacă Omicron provoacă într-adevăr infecții mai puțin severe decât cele din toate permutările anterioare ale virusului, Fauci a răspuns afirmativ.

„Se pare că Omicron provoacă o formă mai puţin gravă a bolii, însă volumul crescut al infecţiilor, ca urmare a înaltei sale contagiozităţi, înseamnă că tot mai mulţi copii vor fi infectaţi”, a declarat Fauci.

O nouă variantă a virusului a fost descoperită în Cipru: Deltacron

Alertă venită din Cipru, o nouă tulpină a virusului a fost descoperită de oamenii de știință. Noua variantă a fost denumită Deltacron şi are aceeaşi bază genetică a variantei Delta, alături de o parte dintre mutaţiile tulpinei Omicron.

Conform alertei sanitare, noua tulpină Deltacron a fost identificată la 25 de persoane, 11 dintre ei fiind pacienţi spitalizaţi, iar restul au simptome uşoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel