miercuri, octombrie 5, 2022

Când se va termina pandemia? Nelu Tătaru: „Ne pregătim ca această pandemie să fie transformată în următorii ani într-o boală sezonieră”

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Iași, reprezentantul României la OMS a explicat că în cadrul valului al patrulea al pandemiei, autorităţile sunt mai pregătite şi că vor face faţă numărului mare de infectări.

Nelu Tătaru: „Dacă ne mai furăm şi căciula cu nişte green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune că…”

Nelu Tătaru, consilierul onorific pe probleme de sănătătate al premierului, consideră că e nevoie de o „reașezare” a comunicării în cadrul campaniei de vaccinare anti-covid. Predicția fostului ministru al Sănătății în ceea ce privește vârful valului 4 este luna octombrie.

Te-ar mai interesa: Sfat pentru întărirea sistemului imunitar. Medic: ...

„Avem 4.298 de cazuri internate în spital, din care 543 în Terapie Intensivă. Dacă ne uităm la ultimele studii, vedem că 92% la sută din decese sunt din nevaccinaţi, 3% sunt din cei vaccinaţi incomplet. Cred că dacă ne mai furăm şi căciula cu nişte green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune că această pandemie este foarte greu de controlat.

Suntem într-un moment în care se aşteaptă un vârf al acestui val spre începutul lunii octombrie, cred că doar de noi depinde ca într-o toamnă bogată să putem să gestionăm atât prin evenimente, cât şi printr-o campanie de vaccinare mai atentă şi mai intens mediatizată.

Te-ar mai interesa: Așa apare cancerul. Preot: Lovim în organe în func...

(…) E momentul să reaşezăm un pic comunicarea pe tot ce înseamnă vaccinare. Să ne gândim că dacă nu noi suntem problema care nu suntem vaccinaţi, atunci putem fi o problemă pentru cei la care mergem în diferite structuri publice sau în spitale, alături de alţii care au venit pentru altă patologie”, a explicat Nelu Tătaru.

Când se va termina pandemia? „De abia din 2023 ne aşteptăm la un an normal”

Nelu Tătaru a declarat că pandemia de coronavirus „se va transforma într-o boală sezonieră”. Mai mult, acesta preconizează că vom reveni la normalitate abia în anul 2023.

Te-ar mai interesa: Secrete neștiute despre Mercur retrograd. Iată la ...

„Ne pregătim ca această pandemie să fie transformată în următorii ani într-o boală sezonieră, un vaccin anual, la fel ca şi gripa, şi să o putem gestiona. Încă suntem într-un an pandemic, 2022 va fi un an de ieşire din pandemie şi de abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal.

(…) Suntem într-un moment în care putem gestiona un val patru, nu suntem atât de nepregătiţi ca în 2020, venim după nouă luni de vaccinare şi cred că ar trebui să putem să înţelegem că un minim efort al unei vaccinări poate însemna un loc pentru bătrânii noştri care suferă de alte boli în spitalele din România”, a mai spus fostul ministru.

Te-ar mai interesa: Descoperire istorică despre cei care se abțin de l...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private