joi, martie 30, 2023

Monica Pop, șocată de propunerea lui Nelu Tătaru. „Nu pot să cred că ați spus așa ceva, Doamne ferește!”

Nelu Tătaru a anunțat la România TV că ar fi dispus să-și asume, încă o dată, responsabilitatea de a prelua funcția de ministru al Sănătății, dacă PNL i-ar solicita acest lucru.

„Noi suntem într-o coaliție. Eu sper că alianța USR – PLUS va veni cu un profesionist la Ministerul Sănătății. Nu știu, dar dacă mi se va propune acest lucru aș accepta. Nu aș gândi atât de mult pentru carantinări. Cred că evaluarea acestor restricții și verificarea dacă ele sunt respectate e soluția în acest moment. Nu cred că e normal să carantinăm fără să știm ce se întâmplă în acele localități”, a declarat fostul ministru al Sănătății.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

Nelu Tătaru: Dacă părintele se opune vaccinării, copilul va fi preluat de altcineva

Nelu Tătaru a vorbit, cu ceva timp în urmă, și despre obligativitatea vaccinării copiilor. Întrebat ce se întâmplă dacă un părinte trece de toate etapele de consiliere și refuză vaccinarea copilului,  acesta a precizat că în măsura în care rămâne obligativitatea în lege vor apărea și anumite contravenții. Cea mai mare amendă ar fi de 10.000 de lei, potrivit legii vechi a vaccinării.

„În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinării acestui copil. Care sunt condițiile stricte și care ar trebui să fie partea din lege în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta vaccinarea. În condițiile în care nu există acest drept copilul va fi preluat de altcineva”, a spunea, la acea vreme,  Nelu Tătaru.

Te-ar mai interesa: Antibiotice naturale: scapă de infecțiile bacterie...

În legătură cu această declarație controversată, Nelu Tătaru a spus, la România TV că nu i se pare corectă obligativitatea vaccinării.

„Legea vaccinării e o lege la care se lucrează din 2017. Eu am solicitat PNL să o retragă. Nu văd corectă obligativitatea vaccinurilor. Un vaccin pe care îl avem de câteva luni nu e corect să fie obligatoriu. Există alte vaccinuri care au o eficacitate sigură și care au fost experimentate ani de zile. Există în lege anumite obligativități care ar trebui implementate”.

Te-ar mai interesa: Analizele esențiale care te ajută să depistezi bol...

Monica Pop, șocată de propunerea lui Nelu Tătaru. „Eu nu pot să cred că ați spus așa ceva, cu decăderea”

Invitată și ea la ediția de joi seară a emisiunii, Monica Pop s-a arătat șocată. Medicul oftalmolog a răbufnit, spunând că nu poate să creadă că fostul ministru ar fi putut vorbi despre decăderea din drepturile părintești.

„Eu nu pot să cred că ați spus așa ceva, cu decăderea… Nu pot să cred lucrul acesta. Sunt convinsă că un om ca dumneavoastră nu putea să spună așa ceva. Și eu sunt pro-vaccinistă, dar să spuneți că trebuie decăzuți părinții, mai ales că sunt mulți care refuză, Doamne ferește!”, a spus Monica Pop.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

Nelu Tătaru a insistat, spunând că afirmația sa a fost scoasă din context.

„Eu când am solicitat acea lege am solicitat-o pentru a fi discutată în comisii. E puțin cam mult această discuție”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private