Sari la conținut

Când trebuie să mergi la ginecolog: 5 semne că ai nevoie de o programare imediat

Programare la ginecolog
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Greseala pe care femeile o fac la un consult ginecologic

Când trebuie să mergi la ginecolog. Problemele legate de ciclul menstrual și sănătatea reproductivă sunt nesfârșite. Acesta este motivul pentru care este important să fii atentă și precaută cu privire la ciclul tău, sănătatea vaginală și alte aspecte ale sănătății tale.

Nu ești o expertă dar trebuie să știi când este timpul să faci o vizită la ginecolog. Dacă te confrunti cu oricare dintre simptomele menționate mai jos, trebuie să vizitezi un medic ginecolog.

Când trebuie să mergi la ginecolog. 5 semne că ai nevoie de o programare imediat

1. Sângerați între cicluri sau după menopauză: Menstruația durează aproximativ 3 până la 5 zile. În ultimele două zile, este posibil să aveți sângerări ușoare sau pete și acest lucru este normal.

Cu toate acestea, dacă sângerarea nu se oprește și este însoțită de durere și sângerare abundentă, poate fi un indicator al unei probleme de sănătate. Sângerarea după menopauză este, de asemenea, anormală și necesită o vizită la medic. Aceste semne pot indica o infecție, contaminare, chisturi, avort spontan sau cancer.

2. Aveți dureri de sâni: Dacă observați orice durere anormală în sâni, ar trebui să știți imediat că nu este normală.

Simptomele pot fi:

  • umflare,
  • durere,
  • disconfort,
  • umflături,
  • scurgeri de la sâni.

3. Aveți cicluri neregulate: Ciclurile menstruale neregulate sunt un semn sigur al problemelor hormonale.

Ar putea fi din cauza unei afecțiuni subiacente precum PCOS sau PCOD. Dacă întâmpinați regulat întârzieri ale menstruației, este timpul să mergeți la medic, deoarece altfel vă poate afecta fertilitatea și sănătatea generală.

4. Vă confrunțați cu scurgeri neobișnuite sau dureri vaginale: Secrețiile vaginale sunt normale și ajută la menținerea acesteia sănătoasă și curată.

Experții spun că vaginul este o parte a corpului care se curăță de sine. Cu toate acestea, grosimea secreției vaginale depinde de perioada lunii și de ciclul menstrual. Dar, dacă vă confruntați cu scurgeri neobișnuite de culori neobișnuite, cum ar fi galben, verde sau gri, împreună cu miros neplăcut, nu este normal și trebuie să vizitați un ginecolog.

Acestea sunt semne de infecție bacteriană sau cu drojdie. Dacă simțiți durere în vagin, poate fi și herpes. Doar un expert poate diagnostica starea.

5. Vă confruntați cu dureri abdominale și pelvine: Durerea abdominală și durerea pelvină pot fi semne ale unui chist ovarian rupt, al unei infecții sau al unei sarcini extrauterine.

Dacă durerea devine intensă și consecventă, se poate datora și unor tumori necanceroase sau care amintesc de fibromul uterin.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel