marți, mai 11, 2021

Recent, premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că revenirea la normalitate depinde în mod direct de succesul campaniei de vaccinare anti-COVID. În acest sens, premierul susține că restricțiile, precum carantina pe timpul nopții, se vor

relaxa atunci când 35% din populație va fi vaccinată. 

Președintele, de asemenea, a subliniat faptul că vaccinarea este singura soluție sigură și rapidă de a ne întoarce la normalitate. Astăzi, în timpul unei conferințe, președintele a susținut că restricțiile vor fi relaxate, treptat, atunci când obținem o imunitate colectivă optimă.

Carantina pe timp de noapte, impusă și la vară?

Fără vaccinare nu putem să ieșim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro vaccinare. Voi continua, voi

vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmații publice, precum astăzi. Dragi români, mergeți să vă vaccinați!

Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine şi dacă ne vaccinăm și deocamdată pot să spun că merge bine campania, avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese, din păcate, încă prea mulți mor de această boală, gradual, se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

Comitetul

Național evaluează permanent, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică fac propuneri și veți vedea că ușor-ușor se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunțăm la anumite măsuri, până când, în final, ieșim din pandemie și ne reluăm viața normală”, declară Klaus Iohannis, potrivit Rador.

Ce se întâmplă dacă nu ajungem la imunitatea colectivă de 60-70%? Avem un plan de rezervă?

„Dragii mei, nu există variantă de rezervă, asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieșim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia

se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală și nu cred că cineva își dorește așa ceva” a adăugat președintele.

 

Ultimele stiri

Parteneri