joi, martie 30, 2023

Recent, premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că revenirea la normalitate depinde în mod direct de succesul campaniei de vaccinare anti-COVID. În acest sens, premierul susține că restricțiile, precum carantina pe timpul nopții, se vor relaxa atunci când 35% din populație va fi vaccinată. 

Președintele, de asemenea, a subliniat faptul că vaccinarea este singura soluție sigură și rapidă de a ne întoarce la normalitate. Astăzi, în timpul unei conferințe, președintele a susținut că restricțiile vor fi relaxate, treptat, atunci când obținem o imunitate colectivă optimă.

Te-ar mai interesa: „Fântâna Tămâduirii” din România care vindecă oric...

Carantina pe timp de noapte, impusă și la vară?

Fără vaccinare nu putem să ieșim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro vaccinare. Voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmații publice, precum astăzi. Dragi români, mergeți să vă vaccinați!

Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine şi dacă ne vaccinăm și deocamdată pot să spun că merge bine campania, avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese, din păcate, încă prea mulți mor de această boală, gradual, se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

Te-ar mai interesa: Analizele esențiale care te ajută să depistezi bol...

Comitetul Național evaluează permanent, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică fac propuneri și veți vedea că ușor-ușor se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunțăm la anumite măsuri, până când, în final, ieșim din pandemie și ne reluăm viața normală”, declară Klaus Iohannis, potrivit Rador.

Ce se întâmplă dacă nu ajungem la imunitatea colectivă de 60-70%? Avem un plan de rezervă?

„Dragii mei, nu există variantă de rezervă, asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieșim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală și nu cred că cineva își dorește așa ceva” a adăugat președintele.

Te-ar mai interesa: Dinu Maxer face dezvăluiri după ce s-a zvonit că m...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private