joi, iunie 24, 2021

Nu e nimic rău să mâncați carne, dacă o faceți cu moderație, însă cercetările au scos la iveală că vegetarienii trăiesc mai mult și sunt mai sănătoși.

  1. Vegetarienii au tensiunea arterială mai scăzută

Ultimele studii au arătat că vegetarienii au teniunea mai scăzută și mai mult decât atât, dieta vegetariană poate fi folosită de hipertensivi ca să-și scadă tensiunea.

  1. Vegetarienii au un risc mai scăzut de deces

Un studiu din 2013, care a inclus mai mult de 70.000 de persoane a aătat că vegetarienii au un risc de deces cu 12% mai scăzut decât carnivorii.

  1. Vegetarienii sunt mai bine-dispuși

Participanții unui studiu din 2012 au fost împărțiți aleatoriu în funcție de alimentație: cei din primul grup puteau mânca orice fel de carne, cei din al doilea grup mâncau doar pește

și vegetale, iar cei din al treilea grup urmau o dietă vegetariană, fără niciun fel de carne. Cercetătorii au descoperit că după două săptămâni, cei care au urmat dieta vegetariană au raportat o îmbunătățire a stării de spirit.

  1. Vegetarienii au inima mai sănătoasă

Un alt studio din 2013 la care au participat 44.000 de persoane a demonstrat că vegetarienii erau cu 32% mai puțin predispuși la dezvoltarea bolilor de inimă.

  1. Vegetarienii au un risc mai scăzut de cancer

Oamenii de știință de la Universitatea Loma Linda din California au studiat efectul diferitelor tipuri de diete

asupra riscului de cancer și au descoperit că dieta vegetarină are un rol de protecție împotriva îmbolnăvirii.

  1. Vegetarienii sunt mai puțin predispuși să facă diabet

Cercetările au arătat că vegetarienii au un risc mai scăzut de diabet. Deși dieta vegetarină nu vindecă boala, poate scădea riscul apariției bolii.

  1. Vegetarienii sunt mai supli

Studiile au arătat că vegetarienii sunt mai supli decât carnivorii. Aceștia au nivelul colesterolului rău și IMC-ul mai scăzute. În plus, dieta vegetariană ajută la slăbit și la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

Ultimele stiri

Parteneri