joi, iunie 1, 2023

Care este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a trata DEPRESIA. Expert: Am găsit rezultate mari și semnificative

Depresia clinică sau depresia majoră este o tulburare afectivă caracterizată de cel puțin două săptămâni de dispoziție scăzută prezentă în majoritatea situațiilor.

Un nou studiu sugerează că ar trebui să fie considerate o opțiune serioasă de tratament pentru depresie. Efectele exercițiilor fizice, potrivit experților, asupra depresiei au fost suficient de substanțiale pentru ca acestea să fie oferite ca „o opțiune de tratament bazată pe dovezi” pentru această boală.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

„Am găsit rezultate mari și semnificative”, a declarat pentru The Washington Post Andreas Heissel, cercetător la Universitatea din Potsdam, Germania și autorul principal al studiului.

„Ne așteptăm ca această analiză să ducă la actualizarea ghidurilor și a recomandărilor pentru exercițiile fizice ca opțiune de tratament de primă linie”.

Studiul British Journal of Sports Medicine a fost o meta-analiză, adunat date din multe alte studii pentru a trage concluzii mai puternice cu privire la efectele exercițiilor fizice asupra depresiei, bazându-se pe multe grupuri de pacienți din diferite țări.

Te-ar mai interesa: Cancer tiroidian: un simptom ȘOCANT tăcut care poa...

Cercetătorii au declarat că rezultatele lor reprezintă cel mai mare studiu de până acum privind efectul exercițiilor fizice asupra depresiei și a simptomelor depresive.


Concluzia oamenilor de știință

Oamenii de știință au adăugat că este nevoie de mai multe cercetări pentru a considera exercițiul fizic un „tratament de primă linie” pentru depresie, recomandat la același nivel cu psihoterapia și medicația, în loc să fie considerat doar un tratament complementar.

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Căsătoria poate preveni diabet...

Aceștia au precizat că studiile pe care le-au analizat au inclus participanți care erau dispuși și motivați să facă exerciții fizice și au exclus persoanele pentru care exercițiile fizice ar putea reprezenta un risc din cauza problemelor de sănătate existente. Nu toată lumea are acces la forme de exerciții fizice de calitate, au adăugat ei.

Orice tip de exerciții fizice ajută, deși anumite tipuri de exerciții sunt mai eficiente în tratarea depresiei decât altele. Studiile analizate de cercetători au inclus o varietate de tipuri diferite de exerciții fizice, de la mersul pe jos la antrenamentul cu greutăți, printre altele.

Te-ar mai interesa: Medic: Nevoia de a urina mai des și mult mai urgen...

Exercițiile care sunt benefice

sport

Exercițiile fizice de orice fel au ajutat la îmbunătățirea simptomelor depresive, măsurate cu ajutorul Hamilton Depression Rating Scale și Beck Depression Inventory. Antrenamentul de forță poate ajuta la tratarea depresiei la fel de bine.

Analiza oferă dovezi pentru exercițiile fizice ca o posibilă opțiune de tratament pentru numărul mare de pacienți cu depresie, în special pentru cei care nu pot folosi medicamente sau psihoterapie ca tratamente.

Te-ar mai interesa: Află cele 5 reguli care te ajută să slăbești fără ...

Aceștia au adăugat că orientările actualizate pentru tratamentele depresiei și deciziile clinice de rutină ar trebui să ia în considerare concluziile studiului, potrivit businessinsider.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private