sâmbătă, octombrie 16, 2021

Somnul este timpul pe care corpul tău îl are în timpulnopții pentru a-și repara și întreține celulele și sistemele. Este, de asemenea, esențial pentru eliminarea toxinelor și eliminarea celulelor moarte.

Experții recomandă între 7-9 ore de somn pe noapte.

Deoarece somnul este atât de important, dacă există ceva care vă împiedică să vă simțiți confortabil și să dormiți toată noaptea, vă ajută să știți ce ajustări puteți face pentru a obține odihna de care aveți nevoie. Iată câteva recomandări pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună poziție de somn pentru a face față durerilor și neplăcerilor obișnuite.

Găsirea celei mai bune poziții de dormit

Aceste poziții de dormit te vor face să te simți ca o persoană nou-nouță în fiecare dimineață!

1. Cea mai bună poziție de somn pentru durerile

de spate

Mulți oameni suferă de dureri de spate. Este adesea dificil să găsești o poziție de somn confortabilă când te doare spatele. Este posibil să aveți nevoie de puțin sprijin. Cea mai bună poziție de somn pentru durerile de spate este întinsă pe spate. Așezați o pernă sub genunchi și un prosop înfășurat la baza spatelui unde se curbează. Acest lucru va scuti presiunea asupra spatelui inferior în timp ce adăugați suport.

2. Pentru durerea de umăr

Poate părea evident, dar dacă te doare unul dintre umeri, nu pune presiune culcându-te pe el. Intindeți-vă de cealaltă parte,

cu genunchii și brațele îndoite. Așezați o pernă între genunchi și alta între coate, astfel încât să vă atingă pieptul.

Dacă ambii umeri vă dor, culcați-vă pe spate, cu brațele pe lângă corp.

3. Pentru problemele sinusurilor

Congestia de răceală sau alergiile se pot agrava când dormi, deoarece gravitația acționează împotriva ta când stai culcat.

Sprijiniți-vă capul și umerii cu perne în timp ce stați întins pe spate, astfel încât sinusurile să se poată scurge mai ușor în partea din spate a gâtului

Ultimele stiri