Sari la conținut

Care este riscul de îmbolnăvire în cazul persoanelor vaccinate, respectiv nevaccinate?

sindrom long covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome Covid care pot fi ușor confundate cu alte afecțiuni

Valul 4 a face tot mai multe victime, la nivel mondial. Europa, se pare, este cea mai afectată de răspândirea variantei Delta. Aceasta provoacă forme mult mai grave de boală și se răspândește rapid, punând o presiune imenasă asupra sistemului sanitar.

Nicio măsură anti-COVID nu este eficientă împotriva infectării, cu excepția vaccinului anti-COVID. Acesta oferă un nivel optim de protecție împotriva virusului, fără riscul dezvoltării formelor severe.

De aceea, medicii recomandă numai vaccinarea ca formă sigură și eficientă de protecție împotriva bolii.

De asemenea, persoanele nevaccinate au un risc de 10 ori mai mare de a dezvolta forme grave, care necesită spitalizare.

Vaccinarea, singura protecție eficientă

Nicio măsură de protecţie nu apără împotriva infectării cu coronavirus, doar vaccinarea – a afirmat Viktor Orbán, premierul ungar, în această dimineaţă, pentru postul de radio Kossuth, potrivit RADOR.

Prim-ministrul a precizat că varianta Delta se răspândeşte mai rapid şi cauzează forme mai grave de îmbolnăvire. Persoanele vaccinate nu sunt în pericol, în timp ce persoanele nevaccinate sunt în pericol de moarte.

Şeful guvernului le-a cerut tuturor cetăţenilor să se vaccineze. Ungaria dispune în prezent de 10 milioane de doze de vaccin, iar până la sfârşitul anului vor mai sosi încă 5 milioane de doze, deci există stocuri suficiente de vaccin.

Viktor Orbán a accentuat că, dacă toţi ar fi vaccinaţi, pandemia nu ar cauza probleme mari.

Cifrele, însă, arată că mai puţin de 1% dintre cei vaccinaţi se îmbolnăvesc, în timp ce, între cei nevaccinaţi, numărul cazurilor de îmbolnăvire este cel puţin de 10 ori mai mare.

Ritmul campaniei de vaccinare, redus în România

Interesul pentru vaccinare continuă să scadă în țara noastră. De câteva zile, cea mai recentă raportare indică faptul că doar circa 43.000 de români au făcut prima doză în 24 de ore, mai puțin de jumătate față de recordul înregistrat săptămâna trecută. În prezent, aproape 37% dintre români au schema de vaccinare completă.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel