marți, martie 2, 2021

După ce Kate Middleton și Kim Kardashian au spus că au folosit această metodă, tot mai multe viitoare mămici sunt interesate de nașterea sub hipnoză.

Naşterea sub hipnoză este o metodă nou apărută prin care se poate obţine relaxarea maximă a organismului în care durerile resimţite sunt controlate de către creier, muşchii lucrând în continuare în timpul travaliuli. Această metodă le dă şansa mămicilor care vor să nască natural să trecă prin această experienţă mai uşor.

Pavlov spunea că hipnoza constituie o fază intermediară între starea de veghe şi cea de somn complet. Hipnoza, prin definiţie, este o stare modificată de conştiinţă, tranzitorie şi artificială, provocată prin sugestie de către o altă persoană.

Toate persoanele cu inteligenţă normală şi care îşi doresc să fie hipnotizate atât la nivel conştient cât şi inconştient pot fi hipnotizate. Capacitatea de a intra mai uşor sau mai greu în transă şi profunzimea transei, sunt înnăscute şi diferă de la individ la individ. Starea de graviditate nu modifica profunzimea transei, ci doar rapiditatea intrării în transa atunci când motivaţia este foarte mare.

Hipnoza nu are nici un efect secundar care să afecteze mama sau fătul. Naşterea unui copil prin hipnoza presupune eliminarea completa sau diminuarea semnificativă a durerii, accelerarea travaliului precum şi naşterea unui copil sanantos la care nu au ajuns substanţele chimice folosite în anestezia clasică, scrie patutulvesel.ro.

Avantajele majore ale hipnozei în timpul naşterii:

  • mama se relaxează foarte bine atât fizic, cât şi psihic;
  • nu produce o blocare a respiraţiei sau circulaţiei sanguine intre mama şi făt;
  • scurtează durerea din prima fază a travaliului;
  • creşterea rezistenţei la şocul obstetrical;
  • reduce durerea prin scăderea anxietăţii şi încordării.

Ultimele stiri

Parteneri