marți, decembrie 7, 2021

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Sf Parascheva” din Iaşi, a fost întreabtă la Realitatea Plus dacă obligativitatea prezentării certificatului verde va duce la scăderea numărului de infectări în România.

“Vedem această tehnică a utilizării certificatului verde pentru a intra în anumite zone, s-a dovedit că pe de o parte, a crește numărul de vaccinați, de cealaltă parte, a crea o anumită ordine și o siguranță a celor vaccinați în spațiile închise potențial aglomerate duce la scăderea numărului de infectări. Categoric trebuie să avem în vedere persoanele care au contraindicații la vaccin și aici trebuie să fie lege, un amendament în acest sens. Pe de altă parte sunt cei care au trecut prin boală și cu dovada trecerii prin boală, cu anticorpii prezenți, și aici este o altă situație care, de asemenea, arată o protecție pentru un anumit interval de timp, după ce persoana a trecut prin boală. Deci sunt o serie de situații particulare în care legiuitorul nu trebuie să uite că trebuie să le aibă în vedere, astfel încât să nu se creeze nemulțumiri în populație.”, a   răspuns Carmen Dorobăț.

Te-ar mai interesa: Sunt raportate tot mai multe cazuri de infectare c...

Specialiștii avertizează că până în luna martie ar mai putea muri din cauza COVID-19 încă 2 milioane de oameni la nivel mondial. Doar la nivelul Uniunii Europene ar putea fi încă 700.000 de victime. Carmen Dorobăț a vorbit și despre acest lucru, menționând că România s-ar putea confrunta cu valul 5 al pandemiei COVID după sărbătorile de iarnă.

“Perspectiva despre care se vorbește nu este cea mai optimistă, ba din potrivă, mergem spre extrema cealaltă. Ne așteptăm la un val 5, într-adevăr, care sigur își va face apariția după sărbătorile de iarnă când și migrările populaționale își vor fi spus cuvântul, dar trebuie să spunem că înălțimea valului, dacă va fi sau nu va fi insurmontabil, depinde foarte mult de comportamentul nostru, depinde în primul rând de vaccinare, iar pe de cealaltă parte de păstrarea și respectarea acestor restricții care de altfel nu văd de ce nu ne-am fi obișnuit până la ora aceasta în a purta masca, în a ne feri de aglomerația și o distanță între persoane pentru că până la urmă în viața noastră va trebui să treacă sărbătorile de iarnă, vor trebui să vină sărbătorile pascale și să ne obișnuim să avem o viață normală, cu bucurie, cu momentele ei frumoase chiar și în aceste condiții.”, a mai spus Carmen Dorobăț.

Te-ar mai interesa: Bărbatul din Bârlad, infectat cu Omicron, reacție ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri