Sari la conținut

Casa ei miroase întotdeauna minunat și proaspăt, iar oamenii nu pot înțelege de ce. Iată secretul ei

Nu este nimic mai plăcut decât sentimentul de a veni acasă într-o casă curată, cu miros plăcut, după o zi lungă de muncă. În timp ce există multe modalități de a obține o atmosferă plăcută, multe dintre produsele utilizate în mod obișnuit pentru a vă împrospăta casa fac exact contrariul.

Din fericire, există alternative mai sigure care pot ajuta casa ta să miroasă minunat fără a face rău familiei și animalelor de companie. Aceste alternative servesc drept soluții excelente de eliminare a mirosurilor neplăcute.

Aruncă Air Freshner/ Odorizantele de cameră

Este șocant să vezi semnele de avertizare ale etichetei odorizantului tău preferat care avertizează că inhalarea unor cantități mari de parfurm poate fi periculoasă sau chiar fatală, dar acest lucru este departe de a fi o exagerare. Producătorii susțin că  aceste odorizante sunt soluția finală de eliminare a mirosurilor neplăcute din casă.

De fapt, aceste produse sunt fabricate în întregime de om și conțin substanțe nocive. Unele dintre substanțele chimice, cum ar fi filatele (care ajută parfumul să persiste mai mult) pot provoca reacții alergice grave și chiar declanșa atacuri de astm.

De asemenea, odorizantele din comerț conțin un „cocktail” de peste 3.000 de substanțe chimice, care sunt, de asemenea, utilizate în parfumuri, lumânări parfumate și produse de igienă personală. Dintre acestea, peste 900 de substanțe chimice sunt considerate toxice și provoacă probleme grave de sănătate, cum ar fi tulburările de reproducere și cancerul.

1991, un studiu efectuat de EPA a constatat că aceste substanțe chimice ar putea provoca „tulburări ale sistemului nervos central, amețeli, greață, necoordonare, vorbire neclară, somnolență, iritații la nivelul gurii, gâtului, ochilor, pielii, plămânilor și tractului gastro-intestinal, afectarea rinichilor, dureri de cap, insuficiență respiratorie, ataxie și oboseală”  atunci când sunt inhalate.

Alternativele precum lumânările parfumate nu sunt mult mai bune. De fapt, studiile privind siguranța lumânărilor parfumate au descoperit că acestea conțin adesea compuși organici volatili (COV) precum formaldehida.

Această substanță chimică dăunătoare are efecte grave asupra sănătății atunci când este încălzită de flacăra unei lumânări și inhalată. Acestea includ leziuni grave ale căilor respiratorii, ale pielii și ale ochilor și risc crescut de leucemie, demență, tulburări de reproducere, probleme de dezvoltare.

Din fericire, există o modalitate de a-ți parfuma frumos casa fără a face rău familiei și animalelor de companie.

Cum să-ți faci propriul spray de cameră

O să ai nevoie:

  • Uleiuri esențiale la alegere (10-20 picături)
  • 1 sticlă de pulverizare curată (sticla colorată este cea mai bună)
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • 500 ml apă distilată
  • Un castron din sticlă sau oțel inoxidabil de dimensiuni medii
  • pâlnie

Instrucțiuni:

  • Se toarnă bicarbonatul de sodiu și uleiul esențial în castron și se amestecă împreună cu o furculiță.
  • Utilizați pâlnia pentru a transfera amestecul în sticla de pulverizare și umpleți cu apă până la vârf.
  • A se păstra într-un loc întunecat și răcoros și a se agita înainte de utilizare.
  • Puteți utiliza spray-ul pe mobilier, lenjerie de pat sau în aer pentru a vă reîmprospăta casa.
Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel