Sari la conținut

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ia în calcul crearea unui pachet complet de servicii pentru bolnavii de cancer

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ia în calcul crearea unui pachet complet de servicii pentru bolnavii de cancer, de la momentul diagnosticării şi până în faza de monitorizare după terminarea tratamentului. Explicațiile preşedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, potrivit rador.ro.

”Bolnavul oncologic este un bolnav cu foarte multe nevoi, cu puțin timp de așteptat sau deloc de așteptat și atunci acest pachet va trebui să cuprindă, pe lângă tratamentul care în momentul de față se decontează, trebuie să existe investigațiile de monitorizare în timpul tratamentului și post-tratament. Pacientul a terminat tratamentul, dar el este monitorizat în continuare cel puțin cinci ani de zile. Este extrem de important să fie cuprinse în pachet şi metodele terapeutice conexe, însemnând: asistență psihologică, kinetoterapie, masaj, îngrijirea plăgilor; şi toate acestea sunt absolut personalizate pentru fiecare caz în parte, copil, adult, sau chiar și în cadrul aceleiași grupe, în funcție de afecțiune”, declară Vasile Ciurchea.

De asemenea, Vasile Ciurchea a mai spus că acest pachet de servicii destinat pacienţilor oncologici ar putea fi introdus în următorul contract-cadru pe care îl va încheia Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu furnizorii de servicii medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel