luni, septembrie 27, 2021

E bine sa mergi la plaja sau mai bine nu? Un medic a explicat ce se intampla cu adevarat si daca exista pericole.

Este sigur sau nu? Dupa izbucnirea pandemiei, trebuie sa cantaresti bine orice pas si este firesc sa te intrebi: pot merge la plaja vara aceasta?

Refinery29 l-a contactat pe Shannon Sovndal, directorul medical al serviciului de urgente de la spitalul din Boulder, Colorado, autorul cartii „Fragile”, pentru a da un raspuns la aceasta intrebare.

Plaja, in sine, este sigura. Este o zona exterioara, un spatiu in aer liber”, explica medicul. Asadar, nu ar trebui sa-ti faci griji despre riscul de infectare cu COVID-19 in activitati obisnuite de pe plaja, cum ar fi inotul sau bronzatul.

Evita plajele si locurile aglomerate!

Problema principala este pastrarea distantei sociale, avertizeaza medicul. „Regula de baza ramane distantarea sociala. Daca mergi la plaja si aceasta este plina, n-ar trebui sa te afli acolo. Dar daca este o plaja libera cu oameni la distanta, cred ca este in regula. Si eu as face asta”, subliniaza medicul american.

Conteaza cu cine mergi la plaja

In plus, trebuie sa ai grija si cu cine mergi la plaja – ar trebuie sa fie persoane cu care ai stat in carantina, nu oameni din alte grupuri. „Nu as amesteca grupurile, deci daca fiul meu vrea sa mearga la plaja cu patru dintre prietenii lui, nu-i o idee buna”, explica Dr. Sovndal.

Citeste continuarea…

Ultimele stiri