joi, ianuarie 27, 2022

E bine sa mergi la plaja sau mai bine nu? Un medic a explicat ce se intampla cu adevarat si daca exista pericole.

Este sigur sau nu? Dupa izbucnirea pandemiei, trebuie sa cantaresti bine orice pas si este firesc sa te intrebi: pot merge la plaja vara aceasta?

Refinery29 l-a contactat pe Shannon Sovndal, directorul medical al serviciului de urgente de la spitalul din Boulder, Colorado, autorul cartii „Fragile”, pentru a da un raspuns la aceasta intrebare.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știe toți cei care au făcut doza a t...

Plaja, in sine, este sigura. Este o zona exterioara, un spatiu in aer liber”, explica medicul. Asadar, nu ar trebui sa-ti faci griji despre riscul de infectare cu COVID-19 in activitati obisnuite de pe plaja, cum ar fi inotul sau bronzatul.

Evita plajele si locurile aglomerate!

Problema principala este pastrarea distantei sociale, avertizeaza medicul. „Regula de baza ramane distantarea sociala. Daca mergi la plaja si aceasta este plina, n-ar trebui sa te afli acolo. Dar daca este o plaja libera cu oameni la distanta, cred ca este in regula. Si eu as face asta”, subliniaza medicul american.

Te-ar mai interesa: Ridicarea tuturor restricțiilor, din februarie, în...

Conteaza cu cine mergi la plaja

In plus, trebuie sa ai grija si cu cine mergi la plaja – ar trebuie sa fie persoane cu care ai stat in carantina, nu oameni din alte grupuri. „Nu as amesteca grupurile, deci daca fiul meu vrea sa mearga la plaja cu patru dintre prietenii lui, nu-i o idee buna”, explica Dr. Sovndal.

Citeste continuarea…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private