joi, martie 4, 2021

Odată cu starea de alertă, masca de protecție devine obligatorie, ca măsură principală de apărare în fața infectării cu noul coronavirus, laolaltă cu păstrarea distanței între oameni și igiena temeinică a mâinilor.

Iar cercetătorii americani au calculat cât rezistă în aer particulele de coronavirus de la o persoană care vorbește fără mască. Iată concluzia specialiștilor.

Picăturile și particulele de salivă infectate cu virusul SARS-CoV-2, împroșcate în aer atunci când oamenii vorbesc unii cu alții, rezistă până la 8 minute! Asta explică și capacitatea destul de mare pe care o are noul coronavirus, spun cercetătorii americani, citați de CNN.

Multă lume se întreabă dacă masca de protecție într-adevăr ajută și dacă are un rol atât de mare pe cât îl dau specialiștii. Ei bine, răspunsul este da de fiecare dată! Cercetătorii americani au reușit să calculeze pentru cât timp rămân în aer particulele de coronavirus provenite de la o persoană care vorbește fără mască pe față.

Astfel, picăturile și particulele de salivă  infectate cu virusul SARS-CoV-2, împroșcate în aer atunci când oamenii vorbesc unii cu alții, rezistă până la 8 minute! Asta explică și capacitatea destul de mare pe care o are noul coronavirus, spun cercetătorii americani, citați de CNN.

Estimarea oamenilor de știință de la Institutul Național de Sănătate și de la Universitatea din Pennsylvania este că vorbitul tare pentru aproximativ 60 de secunde generează peste 1000 de astfel de particule umplute cu noul coronavirus!

Iar aceste picături infectate rămân în aer mai bine de 8 minute. Studiul a fost publicat în jurnalul științific PNAS și el arată că este suficient ca o persoană sănătoasă să inhaleze particulele de SARS-CoV-2 pentru a se infecta și ea!

Ultimele stiri

Parteneri