luni, martie 20, 2023

Câți centimentri ar trebui să ai în talie în funcție de înălțime? Această întrebare îți poate răspunde cu privire la riscul cardio-vascular pe care îl prezinți.

Potrivit medicilor, centimetrii din talie sunt direct proporționali cu riscul că vasele de sânge să fie astupate cu grăsime.

Ce talie trebuie să am ca să nu fiu în risc cardiovascular? Ne măsurăm înălțimea. Să spunem 175 de centimetri. Se împart la 2. 87,5 centrimetri – cel mult trebuie să aibă circumferința abdomenului. Asta ca să nu sufere vasele de sânge. Și inima.

Te-ar mai interesa: Medic român celebru în SUA: Niciun medicament din ...

„Dacă lucrurile astea ies din decor, atunci trebuie făcută o glicemie. Orice glicemie sare de 100 dimineața pe nemâncate prezintă un risc de a dezvolta diabet. Pentru că glicemiile între 100 şi 125 pun diagnosticul de prediabet, de toleranță alterată la glucoză”, a explicat Dr. Laura Ene, medic primar diabet și boli de nutriție pentru stirileprotv.ro

Grăsimea abdominală este un organ endocrin. Produce factori de inflamație. Așa apare toleranța alterată la glucoză sau rezistență la insulină. Hormonul insulină nu mai poate să își facă treaba.

Pancresul trebuie să muncească mai mult ca să bage zahărul din sânge în celule. Rezistența la insulină apare când celulele din organism nu răspund corect la semnalele de comunicare de la insulină.

Te-ar mai interesa: Alimentul care curăță colonul în mod natural și pr...

La început, pancreasul secretă mai multă insulină pentru a menține nivelul de zahăr din sânge. Dar devine incapabil să dea insulină – pentru că se lovește de rezistența celulor. Crește glicemia.

Cum reglăm acest dezechilibru? Cu masa luată dimineața și la prânz. Fără ronțăieli între mese. Iar seara, nu mai târziu de ora 19, carne coaptă cu legume.

Dr. Laura Ene, medic primar diabet și boli de nutriție: „Nu cântărim, doar privin palma fiecăruia. O palmă de carne de pește este porția potrivită, iar dacă vorbim de carnea roşie – un pod de palmă. Vorbim de carne de porc, de ficăței, de vită, legume fără amidon, adică fără cartof și fasole. La fiecare 150 de gram de carne este foarte important să avem cel puţin 200-300 de grame de legume, tocmai ca acele legume să funcționeze ca o protecție.”

Te-ar mai interesa: Nu mai găti în folie de aluminiu! Poate crește ris...

Carne coaptă plus legume verzi înseamnă că nu veți crește deloc glicemia seara. Este vital!

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private