Sari la conținut

Caz şocant – diagnosticată seara cu enterocolită, o fetiţă a murit de meningită a doua zi

Nepoata cosmonautului, Dumitru Prunariu, primul astronaut român care a ajuns în spaţiu a murit de meningită. Ministerul Sănătăţii a început o anchetă pentru a vedea dacă s-au respectat toate protocoalele, conform realitatea.net

Familia povesteşte că a cerut ajutorul Ambulanţei în noaptea de sâmbătă spre duminică şi că în 20 de minute, un medic a sosit la locuinţa familiei, unde i-a pus fetiţei diagnosticul de aringo-amigdalită şi enterocolită. La scurt timp după ce medicul a plecat, fetiţei i-a apărut o erupţie, iar starea ei s-a agravat spre dimineaţă.

Spre dimineaţă, la 7 şi 40 de minute, fetiţa a fost dusă la Spitalul de boli infecţioase Matei Balş, unde a fost diagnosticată cu meningită. La scurt timp, fetiţa a decedat.
Cum se depistează meningita
Simptome

Cele mai frecvente simptome care apar la tineri şi adolescenţi sunt::
– Înțepenirea și durerea gâtului, mai ales atunci când apleacă în faţă capul

– Febră

– Dureri de cap

– Vărsături

– Convulsii
– Copiii, adulții mai în vârstă și persoanele cu alte probleme medicale pot avea simptome diferite: -Bebeluşii pot fi irascibili și să refuze să fie hrăniţi sau le pot apărea iritaţii

– Copiii mici pot prezenta simtpome asemănătoare cu ale gripei: tuse şi probleme de respiraţie

– Adultii în vârstă şi persoanele cu alte probleme medicale pot avea doar o durere de cap și febră ușoară.

Diagnosticare

Medicul face diagnosticarea în urma unui examen fizic şi a unor teste ca:

– Puncţia lombară, este cel mai important test pentru diagnosticare meningitei şi presupune prelevarea unei mostre de lichid cefalorahidian (LCR) care este testată în scopul identificării unuia din microorganismele ce pot provoca meningita.

– Hemocultura (cultură din sânge), pentru identificarea infecţiei

– Tomografie computerizată (CT) sau rezonanţă magnetică nucleară (RMN) la nivelul capului, pentru găsirea tumefierii ţesuturilor cerebrale sau a complicaţiilor, cum ar fi leziunile cerebrale
– Testele urinare, pentru identificarea unei infecţii urinare
– Radiografie toracică pentru identificarea unei infecţii pulmonare
– Biopsia erupţiei cutanate.

 

Copila s-ar fi îmbolnăvit într-o tabără, unde au fost şi alţi copii. 100 de copii au fost controlaţi la spital şi au primit medicamentaţie preventiv.
A.
Sursa – realitateatv.net

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel