marți, martie 21, 2023

La numai șase luni de la implantul unui stimulator cardiac de către medicul Dan Tesloianu, pacienta s-a stins din viață.

Femeia de 74 de ani din Bacău internată în stare gravă la Terapie Intensivă a decedat în noaptea de marți spre miercuri, 21/22 februarie 2023. Fiica acesteia a depus plângere penală la Poliție împotriva medicului Tesloianu, pe care îl consideră responsabil de moartea mamei sale.

Te-ar mai interesa: Horoscop special! 4 semne zodiacale care iubesc să...

Rudele pacientei decedate spun că doctorul Dan Tesloianu i-a implantat un cardiostimulator în luna august 2022. După intervenție, bătrâna a început să se simtă rău. A fost dusă de mai multe ori cu ambulanța la spital, în Iași și Bacău.

„După o lună și jumătate, starea mamei a început să se deterioreze foarte rău. Au dus-o la Bacău, dar nu au reușit să o trateze, și au dus-o la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. La începutul lunii februarie, starea mamei a început din nou să se înrăutățească, s-a umflat extraordinar de mult, a avut blocaj renal”, a declarat Gabriela Bârzu, fiica pacientei, potrivit stirileprotv.ro

Te-ar mai interesa: NU mai consuma salata în acest fel. Devine dușmanu...

Procurorii au cerut opinia legiștilor, ca să afle dacă starea de sănătate s-a alterat din pricina intervenției făcute de doctor sau chiar a dispozitivului medical ce îi fusese implantat.


„Utilizarea dispozitivelor s-a făcut după sterilizare”

Chestionat de corpul de control al Ministerului Sănătății, înainte de a fi arestat, medicul Dan Tesloianu susține că nu s-a îndoit nicio clipă că intervențiile sale cu dispozitive prelevate de la decedați sunt nelegale. Ba chiar nu ar fi ascuns acest lucru, și ar fi menționat în fișele medicale că ar fi refolosit dispozitive implantate inițial altor pacienți.

Te-ar mai interesa: Testul de sănătate simplu care ți-ar putea salva v...

„Dispozitivele recuperate au fost reutilizate doar în cazul unei durate de viață și funcționalitate adecvate. La nivel național nu există un protocol standardizat în ceea ce privește implantarea dispozitivelor medicale resterilizate, deja utilizate, sau noi. Precizez că utilizarea acestor dispozitive s-a făcut după sterilizarea adecvată, conform ordinelor în vigoare ale Ministerului Sănătăţii”, a declarat dr. Dan Tesloianu.

Te-ar mai interesa: De ce nu trebuie să dormi niciodată în același pat...

Producător: „Exclus! Este de unică folosință!“

Procurorii Parchetului General au cerut oficial producătorului american de dispozitive să confirme că aceste dispozitive nu puteau fi prelevate de la cadavre și nici reutilizate, chiar după sterilizare.

„Acest dispozitiv este de unică folosinţă şi nu este conceput pentru a fi resterilizat. De unică folosință. Nu resterilizaţi şi reimplantaţi un dispozitiv explantat, care a fost contaminat prin contactul cu fluide corporale!”, este răspunsul producătorului american de dispozitive medicale.

Te-ar mai interesa: Cele 5 superalimente care ajută la curățarea ficat...

Medicul Dan Tesloianu a fost arestat sub acuzațiile de abuz în serviciu și luare de mită. Măsura preventivă a fost contestată la Curtea de Apel București.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private