joi, ianuarie 28, 2021

Fibrele, deși nu sunt folosite de organism pentru a produce energie, sunt esențiale pentru sănătatea tractului digestiv. Acestea pot stimula pierderea în greutate, diminuează nivelul de zahăr din sânge și previn constipația. Ce alimente bogate în fibre ar trebui să introduci în alimentația ta, dacă nu ai un aport suficient?

Potrivit Healthline, fibrele sunt indispensabile când vine vorba de sănătatea tractului digestiv. Deși nu au o valoare energetică, acestea au rolul de a hrăni bacteriile benefice din interiorul intestinelor. Cantitatea zilnică recomandată este de 14 grame pentru 1000 de calorii ingerate. Astfel, femeile au nevoie de aproximativ 24 de grame de fibre pe zi, iar bărbații de aproximativ 38 de grame. Cu toate că majoritatea persoanelor nu consumă necesarul zilnic de fibre, acest lucru poate fi remediat prin alimentație. Ce alimente bogate în fibre ar trebui să adaugi în dieta, de acum?

Pere

Perele au un conținut ridicat de fibre, mai exact, 5.5 grame pentru o pară de mărime medie. Acest fruct este unul dintre cele mai bune surse de fibre.

Avocado

Avocado este un fruct bogat în grăsimi sănătoase, vitamina C, potasiu, magneziu, vitamina E și un complex de vitamine B. De asemenea, pe lângă toate acestea componente, avocado reprezintă o sursă bună de fibre, conținând 6.7 grame pentru fiecare 100 de grame din acest fruct.

Zmeura

Zmeura este bogată în substanțe hrănitoare, cu o aromă puternică și este plină de vitamina C și mangan. De asemenea, pentru fiecare 100 de grame de zmeură, vei obține 6.5 grame de fibre.

Banane

Bananele au un conținut ridicat de nutrienți, inclusiv vitamina C, vitamina B6 și potasiu. Cantitatea de fibre este de 3.1 grame pentru o banană de mărime medie.

Morcovi

Morcovii sunt bogați în vitamina K, vitamina B6, magneziu, betacaroten(un antioxidant ce se trasformă în vitamina A, odată ajuns în organism). Conținutul de fibre este de 2.8 grame pentru fiecare 100 de grame de morcovi consumați.