miercuri, noiembrie 30, 2022

Ce ar trebui să faci dacă cineva are un accident vascular cerebral? Semnele pe care trebuie să le cunoască toată lumea. Citește și dă mai departe.

Accidentul vascular cerebral (AVC) este o urgență medicală în care timpul este foarte important. Minutele câștigate sunt vieți salvate. De aceea, este foarte bine să știi care sunt cele trei semne importante care anunță un accident vascular cerebral, astfel încât să chemi salvarea cât mai rapid.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Un neurolog spune că dacă poate ajunge la o victimă a unui accident vascular cerebral în 3 ore, poate inversa complet efectele unui accident vascular cerebral… total. El a spus că trucul a fost să recunoască un accident vascular cerebral, să fie diagnosticat și apoi să obții pacientului îngrijire medicală în decurs de 3 ore, ceea ce este greu.

Cum să recunoști un accident vascular cerebral. Semnele pe care trebuie să le cunoască toată lumea

Pentru salvarea vieții celor dragi trebuie să-ți amintești cei „3” pași, STR. Uneori, simptomele unui accident vascular cerebral sunt greu de identificat. Din păcate, lipsa de conștientizare înseamnă un dezastru.

Victima accidentului vascular cerebral poate suferi leziuni grave ale creierului atunci când persoanele din apropiere nu recunosc simptomele unui accident vascular cerebral. Acum, medicii spun că un spectator poate recunoaște un accident vascular cerebral punând trei întrebări simple:

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

S*: Cere-i persoanei în cauză să Zâmbească (Smile, în engleză, n.red)

T*: Cere-i persoanei în cauză să Vorbească și să Rostească o propoziție simplă, într-un mod coerent (Talk, în engleză, n.red.) și ROBIȚI O PROPOZITĂ SIMPlă (coerent) (adică supă de pui)

R*: Cere-i persoanei în cauză să Ridice ambele brațe (Rise arms, în engleză, n.red.).

Dacă are probleme cu ORICE dintre aceste sarcini, sunați imediat numărul de urgență și descrieți simptomele dispecerului.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

Noul semn al unui accident vascular cerebra: Scoateți limba

Un alt „semn” al unui accident vascular cerebral este următorul: Cereți persoanei să „scoate” limba. Dacă limba este „strânsă”, dacă se îndoaie într-o parte sau în cealaltă, este, de asemenea, un indiciu al unui accident vascular cerebral.

Citește și dă mai departe

Dacă vezi aceste simptome la cineva, sună urgent la 112, spune-i operatorului că bănuiești că o persoană a suferit AVC și când au apărut primele simptome. Timpul este foarte prețios în cazul atacului cerebral. Din fericire, AVC poate fi tratat dacă este diagnosticat și gestionat în mod corespunzător. Cu cât o persoană primește mai devreme tratament, cu atât are șanse mai mari să nu rămână cu consecințe pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private