duminică, august 1, 2021

Sindromul inimii frante este o afectiune temporara a inimii care poate surveni dupa perioade de durere intensa, de suparare si de stres puternic.

90% din cazuri sunt intalnite la femei cu varste cuprinse

intre 56 si 75 de ani, arata datele publicate de Harvard Health Publishing.

Potrivit ScienceDaily, stresul extrem poate provoca umflarea ventriculului stang in partea inferioara a inimii, generand durere. Multe persoane confunda sindromul inimii frante cu infarctul, pentru ca simptomele care includ dificultati de respiratie sau dureri in piept sunt similare cu cele ale atacului cardiac, arata Cleveland Clinic.

Contrar asteptarilor, sindromul inimii frante se manifesta fizic. Si poate fi provocat nu doar de stresul intens, ci si de reactiile pozitive puternice.

Cel mai important lucru

pe care il uitam adesea despre o inima franta este ca doare. Doare la propriu, din cauza suferintei emotionale – tristetea, dezamagirea, teama si furia se rasfrang pe plan fizic. Chiar si termenul in sine, inima franta, evoca durerea, noteaza Refinery29.

Aceste senzatii nu sunt o inchipuire, asa cum am fi tentati sa le consideram. Pierderea cuiva drag sau experienta unei despartiri pot declansa o afectiune medicala denumita de specialisti „sindromul inimii frante”. Iata ce trebuie sa stii despre aceasta manifestare provocata de stresul emotional intens sau de o durere profunda.

Infarctul se produce

cand arterele sunt blocate de un cheag de sange produs de ingrosarea cu grasime a peretilor vaselor de sange. Sindromul inimii frante, denumit si sindromul Takotsubo sau TTS, nu are aceasta cauza.

Ce provoaca inima franta?

Citeste continuarea…

Ultimele stiri

Parteneri