Sari la conținut

Ce greșeală imensă a făcut firma de deratizare la școala 133 din Capitală. Elevii au fost intoxicați

Firma de deratizare de la școala 133, din Capitală a făcut o greașeală imensă. Din această cauză, 23 de copii au ajuns la spital. Poliția Capitalei a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conform digi24.

Potrivit investigatorilor, firma solicitată de conducerea școlii, pentru dezinsecție și dezinfecție a făcut ambele operațiuni în același timp, cu o seară înainte ca elevii să înceapă să se simtă rău. Substanțele nu trebuiau combinate, spun specialiștii, care au descoperit și altă problemă.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Timpul de expunere s-a depăsit. Ar fi trebuit să fie de 90 de minute, iar recomandarea firmei a fost de şase ore să nu se spele, să nu se deschidă geamurile”.

Firma chemată pentru dezinfecție și deratizare are contract cu Primăria Sectorului 4, de care aparține școala, iar purtătorul de cuvânt al primăriei crede că lucrurile au fost bine făcute.

Citeste si:

23 de elevi copiii cu vârste între 11 și 14 ani au ajuns la spital cu  dureri de cap, greață și mâncărimi, în urma dezinsecției după ce s-ar fi intoxicat de la substanțele chimice răspândite în clase cu o zi în urmă.

Niciunul dintre ei nu este în stare gravă, dar trei sunt și acum internați în spital pentru supraveghere.

Școala 133 din Capitală va fi închisă toată săptămâna, iar inspectorii de Sănătate Publică vor verifica firma care a făcut dezinsecție și dezinfecție în clase.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.