joi, iunie 1, 2023

Cele mai bune prezervative sunt cele din latex, lubrifiate, eventual cu texturi speciale care sporesc placerea. Cele cu arome sau cu spermicide irita vaginul si favorizeaza aparitia infectiilor genitale si urinare.

Prezervativele din latex sunt rezistente, nu lasa bacteriile sa treaca, ferind si de o sarcina nedorita, dar si de boli cu transmitere sexuala. Exista si prezervative „extra”, din latex special, de calitate superioara, mai durabile.

Te-ar mai interesa: Nu reușești să dormi noaptea? Lipsa acestui nutrie...

Cei alergici le pot alege pe cele din poliuretan, mai subtiri, sau pe cele din fibre animale. Acestea din urma nu ofera insa protectie impotriva bolilor venerice.

Prezervativele cu spermicide ar putea oferi o protectie mai mare in ceea ce priveste sarcina, in cazul in care se rup, dar studiile au aratat ca nu protejeaza impotriva bolilor venerice, iar mai multe femei s-au plans de iritatii din cauza chimicalelor din spermicide.

Cele cu arome dauneaza femeilor

Femeile nu pot suporta orice prezervativ, de aceea sunt recomandate cele ultrafine, fara prea multe arome, dar, mai ales, fara zahar in aroma, deoarece pot schimba ph-ul vaginului, facand loc infectiilor.

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Căsătoria poate preveni diabet...

Greșeli care pot duce la o sarcină nedorită

Dupa ce ai scos prezervativul din ambalaj, preseaza rezervorul cu degetele pentru a elimina aerul. Astfel va ramane suficient loc unde sa se stranga sperma ejaculata, fara sa iasa afara si fara riscul de rupere.

Asigura-te ca prezervativul este cu partea rulata spre exterior. Daca ai gresit si l-ai pus invers (cu partea rulata spre interior), trebuie sa-l arunci si sa folosesti altul.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

Prezervativul se pune numai daca penisul este ferm, in erectie. Dupa ejaculare, partenerul trebuie sa se retraga imediat, inainte sa isi piarda erectia. Prezervativul trebuie tinut bine cu mana la baza penisului, pentru a nu ramane in vagin si pentru a evita o eventuala scurgere a spermei.

Majoritatea nu au viata mai lunga de trei-cinci ani. Verifica intotdeauna data de valabilitate inscrisa pe cutie. Nu folosi niciodata un prezervativ vechi, uzat, uitat de mult timp prin buzunar. Alege-le pe cele de calitate, de la firme cunoscute.

Te-ar mai interesa: Medic: Nevoia de a urina mai des și mult mai urgen...

Exista prezervative standard si prezervative mai mari decat media: sunt mai mari la baza si au si un diametru mai mare. Prezervativul trebuie sa se muleze perfect, sa fie ca o „a doua piele”, nu ca o haina mai mare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private