Sari la conținut

Ce s-a întâmplat cu dublarea alocației pentru hrana pacienților internați? Remus Mihalcea: „Guvernul a oferit, de fapt, doar 1 leu în plus”

Ce s-a întâmplat cu dublarea alocației pentru hrana pacienților internați? Remus Mihalcea: „Guvernul a oferit, de fapt, doar 1 leu în plus”

Alocaţia pentru hrana pacienţilor internaţi în spitale urma să se dubleze începând din luna mai, după votul dat de guvern în şedinţa de miercuri. În prezent, un bolnav internat primeşte mâncare în cuantumul sumei de 10 lei pe zi, iar de luna viitoare, alocaţia ar fi trebuit să fie de 20 de lei pe zi.

Ce s-a întâmplat cu dublarea alocației pentru hrana pacienților internați?

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Remus Mihalcea, fost manager la Spitalul Colentina, actual deputat PSD de Argeș, a scris pe pagina sa de Facebook că, de fapt, Guvernul a oferit doar „1 leu în plus pentru hrana pacienților din spitale”.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Remus Mihalcea a publicat pe Facebook și hotărârea prin care se modifică alocațiile de hrană, destinate bolnavilor din spitale. La categoria „alți bolnavi adulți”, suma prevăzută în hotărâre este de 11 lei.

Remus Mihalcea: „Guvernul a oferit, de fapt, doar 1 leu în plus”

„În sfârșit credeam că avem și niște vești bune! Alocaţia pentru hrana pacienţilor internaţi în spitale urma să se dubleaze începând din luna mai, după votul dat de guvern în şedinţa de miercuri. Asta puteam spune ieri!
Astăzi am aflat că norma de hrană mărită promisă în spitale, de ieri până azi, s-a transformat în 11 lei!
În prezent, un bolnav internat primeşte mâncare în cuantumul sumei de 10 lei pe zi, iar guvernul ne promitea că de luna viitoare, alocaţia va ajunge la 20 de lei. Ei bine s-a ajuns la suma de 11 lei, deci guvernul ne-a oferit în acest moment 1 leu în plus pentru hrana pacienților din spitale.
Desigur nici suma de 20 de lei/zi promisă de guvernul PNL nu este suficientă pentru alimentația unui bolnav, mai ales că dieta este extrem de importantă când vorbim de recuperarea oricărei patologii. Conform calculelor experților în nutriție, un meniu sănătos și corect ar ajunge la suma de 25-30lei/zi, în funcție de afecțiunea de care suferă pacientul.
Reamintesc că proiectul de lege inițiat de colegii mei din PSD prin care voiam să facem norma de hrană/pacient în valoare de 40 de lei a fost amânat…”, a scris medicul Remus Mihalcea pe contul său de Facebook.

Cum arată și cum ar trebui să arate meniul unui bolnav, 10 lei/zi, într-un spital din România în 2020

Iată cum arată şi cum ar fi ideal să arate mesele unui bolnav de Covid sau de altă boală, dar care nu are afecţiuni asociate. Nu ne referim la bolnavii care suferă de cancer, ulcer sau diabet, pentru că acolo vorbim de alimentaţie diferită.

Astfel se schimbă un pic datele, mai ales cele financiare şi asta pentru că un meniu care să ne ajute să ne însănătoşim mai repede ajunge zilnic cam la 25-30 lei pentru 3 mese.

Meniu spital, 10 lei/zi

  • mic dejun: unt, gem, biscuiți, ceai, chiflă
  • prânz: ciorbă de varză, mâncare fasole galbenă, chiflă
  • cină: pilaf sârbesc, chiflă

 

  • mic dejun: unt, brânză de vaci, biscuiți, ceai, chiflă
  • prânz: ciorbă de legume, ostropel de pui cu piure, chiflă
  • cină: mâncare de mazăre, chiflă

Meniu recomandat nutriționist:

  • mic dejun: o cană cu lapte, pâine integrală, unt şi miere, brânză de vaci, ou fiert
  • prânz: supă de pui cu tăiței/găluști, friptură slabă la cuptor cu cartofi copți și legume gătite
  • cină: pește cu legume sau sufleu de legume cu brânză

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel