Sari la conținut

Ce se întâmplă cu corpul tău când bei bere în fiecare zi?

bere, grupa de sânge

Când vine vorba de alcool, berea este privită ca alegerea „Ok” de majoritatea oamenilor. De fapt, berea reprezintă peste 55% din totalul alcoolului consumat de americani. Dar berea este cu adevărat Ok?

Există unele studii care subliniază că berea poate fi benefică, în timp ce altele evidențiază toate pericolele acestui tip popular de alcool. Una peste alta, Ghidurile dietetice actuale pentru americani susțin că două băuturi pe zi pentru bărbați și o băutură pe zi pentru femei este maximul recomandat.

Dar care sunt efectele reale ale consumului de bere în fiecare zi? Să le descoperim.

Creștere în greutate

Există un motiv pentru care burta de bere pentru bărbați se numește așa și nu „burta de vin”. Berea este una dintre băuturile alcoolice cu ce mai multe calorii.

În plus, caloriile din alcool nu sunt aceleași cu caloriile din alimente. Când bei bere, îți crești aportul de calorii fără a obține substanțe nutritive semnificative. Respectarea unei beri pe zi (~ 150 de calorii) nu vă va afecta atât de mult greutatea, dar dacă beți mai multe beri pe zi în fiecare zi, veți vedea în curând acul cântarului crescând.

Și apoi, există efectul mental al alcoolului. Un studiu publicat în 2015 arată că alcoolul tinde să scadă satisfacția noastră cu o masă și ne împinge să mâncăm mai mult.

Afectarea ficatului

Berea nu este alcoolul cel mai greu digerat de ficat, dar din păcate, majoritatea consumatorilor de bere consumă cantități suficient de mari pentru a compensa acest lucru. Drept urmare, consumul mai multor cutii de bere pe zi timp de câteva decenii s-a dovedit a crește considerabil riscul de boli alcoolice ale ficatului, cum ar fi ciroza.

Afectarea rinichilor

Rinichii noștri sunt responsabili pentru curățarea sângelui nostru. Deci, dacă vă suprasolicitați prea mult rinichii consumând orice tip de alcool, inclusiv bere, riscați hipertensiune și boli de rinichi.

În plus, berea tinde să ducă la deshidratare în timp și să ne priveze corpul de sodiu și potasiu (electroliți). Acest lucru poate duce la numeroase probleme de sănătate pe termen lung, dintre care cele mai ușoare sunt lucruri precum crampe musculare, oboseală, slăbiciune etc.

Afectarea inimii

S-a demonstrat că consumul excesiv de bere duce la hipertensiune arterială, fibrilație atrială, diabet de tip 2, atacuri cerebrale și multe altele – toate acestea sunt în detrimentul sănătății inimii noastre.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: