Categories: Ştiri sănătate

Ce se întâmplă cu dozele de vaccin refuzate de cadrele medicale?

Recent, premierul Florin Cîțu a declarat că își dorește o creștere a numărului de centre de vaccinare, de până la 1.000 de unități. De asemenea, acesta susține accelerarea ritmului de imunizare, în ciuda restricțiilor impuse la nivel european. Totuși, de la începutul campaniei de vaccinare, s-a observat că unele cadre medicale refuză imunizarea cu vaccinul anti-COVID. Ce se întâmplă cu dozele de vaccin refuzate de medici și unde vor fi redistribuite?

Autoritățile susțin că sunt pregătiți pentru imunizarea a 100.000 de persoane zilnic, însă există situații în care numărul este diminuat de cadrele medicale ce nu se înscriu pe listele de vaccinare, potrivit Rador. Acest lucru ar  însemna că dozele de vaccin refuzate ar putea rămâne nefolosite. În acest sens, Adrian Wiener, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, vine cu lămuriri.

 

„În principiu nu există un refuz între momentul înscrierii pe listă sau, mă rog, sunt cazuri izolate între momentul înscrierii pe listă și momentul vaccinării. Adică, cei care nu doresc să se vaccineze nu se înscriu pe listă, pentru că, chiar cu câteva zile înainte de vaccinare, trebuie furnizate acordul celui care urmează să fie vaccinat, a cadrului medical, și o copie după buletin; deci sunt și niște demersuri active care presupun acordul persoanei respective.

Sigur, nu toate cadrele medicale s-au înscris pe listă pentru a fi vaccinate din varii motive: unii au avut boala și există o indicație de până la trei luni de pauză între momentul bolii și momentul vaccinării, alții, sigur, din diverse motive nu au încredere în profilul de siguranţă al produsului. Da, sunt situaţii în care cadrele medicale nu s-au înscris pe listele de vaccinare. Dar nu există o comandă pentru niște vaccinuri pentru persoane care între timp s-au răzgândit sau sunt situaţii marginale”, susține Adrian wiener, potrivit Rador.

Ce se va întâmpla cu dozele de vaccin refuzate?

„În principiu, ar trebui să nu fie deschise sau să nu fie constituite cu ser fiziologic decât în măsura în care persoanele sunt și se prezintă acolo și cred că soluţia optimă: ar trebui să se întocmească liste, să zic, flexibile din cadrul aceleiași categorii”, afirmă Adrian Wiener

Recent Posts

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie, în funcție de vârsta pensionării

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie. Numeroși pensionari sunt…

6 ore ago

Tipurile de cancer care se moștenesc cel mai frecvent

Ce tipuri de cancere se moștenesc. Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale secolului…

7 ore ago

Cel mai încărcat energetic loc din România. Cei care ajung acolo se revigorează brusc și se pot vindeca de boli

Locul din România cu cea mai puternică încărcătură energetică se numește Gura De Rai, iar…

7 ore ago

Alimente bogate în estrogen natural benefice pentru femeile la menopauză

Estrogen natural. După 45 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de…

8 ore ago

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în…

8 ore ago

Medic: Lipsa acestor două vitamine poate cauza varice și vânătăi

Varice, vene sparte și vânătăi pe picioare din senin. Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică,…

9 ore ago

Citeste si: