luni, iunie 27, 2022

Ce se întâmplă în corp dacă luăm dexametazona. Medicamentul este o soluție injectabilă ce aparține unui grup de medicamente numite corticosteroizi. Corticosteroizii sunt hormoni produși în organism care ajută la menținerea sănătății și a bunăstării.

Ce se întâmplă în corp dacă luăm dexametazona. S-a aflat acum

Luarea suplimentară de corticosteroizi, cum ar fi dexametazona, este o modalitate eficientă de a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv inflamația. Medicamentul elimină inflamația, care, în caz contrar, ar putea agrava starea corpului tău. Trebuie să luați acest medicament în mod regulat pentru a obține beneficii maxime de pe urma acestuia.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Când este interzis spre administrare medicamentul?

Dacă sunteți alergic la dexametazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. Simptomele alergice includ erupții cutanate, mâncărime sau dificultăți de respirație. De asemenea, nu este indicat spre consum persoanelor cu o infecție generalizată. Cu leziuni infecțioase ale articulațiilor sau dacă aveți articulații instabile sau suferi de gonartroză.

Tulburări mentale la utilizarea dexametazonei

Tulburări psihice au fost observate la utilizarea corticosteroizilor, cum ar fi dexametazona. Aceste tulburări pot fi grave. Simptomele se dezvoltă de obicei în primele zile sau săptămâni de la începerea tratamentului. Ele sunt mai des observate la administrarea unor doze mari de medicament.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Majoritatea acestor tulburări dispar dacă doza este redusă sau dacă medicamentul este întrerupt. Cu toate acestea, dacă aceste tulburări persistă, poate fi necesar un tratament. Sună-ți medicul dacă te confrunți cu o problemă de sănătate mintală. Acest lucru este important în special dacă sunteți deprimat sau aveți gânduri de sinucidere. În cazuri rare, se observă tulburări mintale chiar și atunci când doza este redusă sau medicamentul este întrerupt.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Informații  despre medicament

Dexametazona este un medicament corticosteroizi care este utilizat pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv afecțiuni grave. Trebuie folosit în mod regulat pentru un efect maxim.

Nu luați medicamentul fără a consulta un medic. Dexametazona poate provoca reacții adverse la unele persoane. pot apărea schimbările de dispoziție, cornete nazale mărite, depresie sau euforie, sau probleme cu stomacul pot apărea destul de repede. De asemenea, se pot manifesta probleme a ritmului de batere a inimii. Dacă nu vă simțiți bine, totuși nu opriți medicamentul, ci consultați imediat un medic.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Unele reacții adverse apar numai după câteva săptămâni sau luni de utilizare. Acestea includ slăbiciune la nivelul brațelor și genunchilor sau rotunjirea feței. Persoanele care au varicela sau zona zoster trebuie evitate, mai ales dacă nu ați avut niciodată aceste boli.

Acesta este un risc mare pentru tine. Dacă ați fost în contact cu o persoană cu varicelă sau zona zoster, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

Din moment ce ai aflat ce este dexametazona, trebuie să cunoști cum acesta trebuie administrat. Dexametazona trebuie luată exact așa cum a fost prescris de medicul dumneavoastră.

Medicamentul se administrează intramuscular sau subcutanat. Este posibilă și administrarea intravenoasă. Doza depinde de severitatea bolii și de starea pacientului. Doza pentru adulți este de obicei de 0,5 – 24 mg pe zi, iar pentru copii 0,2-0,4 mg / kg pe zi, potrivit BZI.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private