miercuri, iulie 15, 2020

Pe lângă plusurile aduse sănătății, cafeaua dă o stare de bine atât de clară, încât te întrebi cum pot cei care nu bea cafea… să nu bea!

Beneficiile cafelei sunt incontestabile și chiar dacă mulți o preferă cu lapte, caimac, zahăr, miere, sare, scorțișoară, cafeaua adevărată este doar cea neagră.

Înainte de a vorbi despre cât ne schimbă organismul, e bine să stabilim că atunci când cumpărăm cafeaua, trebuie să avem grijă să fie de calitate. Este un lucru esențial, pentru a-i dezbate mai departe beneficiile. Alegeți varianta bio, iar dacă nu se poate, măcar aveți grijă să fie fără adaosuri și arome.

Citește și:

Să aflăm ce se întâmplă când bem cafea

Accelerează metabolismul. Este modul ideal de a ne trezi, de a ne simți bine și concentrați. Studiile arată că sportivii de performanță care beau o cafea după antrenament au o creștere de 66% a glicogenului în mușchi, ceea ce ajută corpul să refacă rapid energia consumată prin sport.

Îmbunătățește sănătatea creierului. Tot studiile ne arată că un consum de 2 – 5 cești de cafea pe zi reduce riscul de a face Alzheimer cu 65% în cazul persoanelor de vârsta a doua, iar o ceașcă pe zi scade riscul de a face boala Parkinson cu 32-60%!

Citește și:

Cafeaua sporește performanța cognitivă, ne redă starea de bine, puterea de reacție, memoria și atenția.

Ne face să ne simțim bine! Cei care consumă cafea zilnic au cu 50% mai puține șanse de a se gândi la tentative de suicid, în comparație cu persoanele care nu consumă cafea.

Mai puține șanse de a face cancer de piele. Un studiu al Institutului Național de Cancer din SUA arată că adulții consumatori de cafea au un risc cu 20% mai mic de a face melanom malign, cel mai întâlnit cancer în SUA. Cercetătorii cred că un consum moderat de cafea reduce riscul de a face acest tip de cancer, întrucât cafeaua conține mulți antioxidanți și fitochimicale, nu întâmplător este băutura preferată a Americii.

Citește și:

Scădeți și riscul de a face cancer de ficat. Carcinomul hepatocelular sau cancerul hepatic primar, este afecţiunea cu cea mai ridicată rată de mortalitate, speranţa de viaţă a pacienţilor nefiind mai mare de 6-12 luni din momentul diagnosticării. O ceașcă de cafea pe zi poate reduce riscul de cancer hepatic cu 20 de procente, 2 cești cu 35% și 4 cești chiar și cu 50%. (FDA recomandă maxim 400 mg de cafea zilnic, echivalentul a 4 cești).

Dr. Peter Hayes, profesor doctor la Universitatea Edinburgh, a confirmat beneficiile medicale ale cafelei.

Cafeaua reduce și riscul de a face diabet de tip II. Potrivit unui studiu făcut de Școala publică de sănătate Harvard, cei care au suplimentat consumul zilnic de cafea, timp de 4 ani, cât a durat cercetarea, și-au redus cu 11% riscul de a face diabet de tip II, comparativ cu cei care au băut în continuare aceeași cantitate. Iar cei care și-au redus consumul zilnic și-au mărit șansele de a face diabet de tip II cu 17%!

Acum că avem atâtea vești bune legate de această licoare delicioasă și sănătoasă, vă invităm la o cafea, de dimineață!

Parteneri