miercuri, mai 18, 2022

Nu de puține ori se întâmplă să ne confruntăm cu o durere care nu pare să mai treacă, dar tot ceea ce avem la îndemână sunt…câteva pastile care au depășit termenul de valabilitate. 

În acest caz, probabil te întrebi dacă ar fi bine să iei acel medicament sau nu. Ei bine, medicii susțin că pentru majoritatea pastilelor, riscurile nu sunt mari.

Cu toate acestea, nu trebuie să le iei chiar după ani. Este indicat să nu le consumi după mai mult de câteva luni de la data expirării, susține un medic francez într-un interviu acordat Femme Actuelle.

Te-ar mai interesa: Poluarea ucide anual nouă milioane de oameni. Solu...

Potrivit acestuia, medicamentele expirate sunt doar „mai puțin eficiente”.

Prin urmare, există puține riscuri în ingerarea medicamentelor expirate. O pastilă expiră când cantitatea sa de ingrediente active scade cu 10%.

Totuşi, unele pastile pot prezenta anumite riscuri dacă au depăşit termenul.

Anumite pastile, însă, ne pot afecta sănătatea

Medicul francez avertizează asupra anumitor antibiotice din familia tetraciclinelor. Aceste medicamente, folosite pentru tratarea infecțiilor bacteriene, nu ar mai trebui folosite după ce au expirat, pentru că riscă să genereze formarea de compuși toxici pentru organism, notează Capital, citând sursa menționată.

Te-ar mai interesa: Cum se extrage corect o căpușă, pas cu pas? Recoma...

Reamintim faptul că anumite produse alimentare nu trebuie consumate niciodată când urmăm un tratament medicamentos! Unele combinații pot fi extrem de periculoase pentru sănătatea noastră.

Este indicat să nu combini anumite alimente cu pastile

Există medicamente ce nu pot fi luate pe stomacul gol, de aceea, fiecare persoană mănâncă ceva înainte, însă puțini oameni citesc prospectul de pe etichetă pentru a vedea ce au voie să mănânce înainte și ce nu.

Te-ar mai interesa: Parkinson: Noul tratament oferă speranță paciențil...

Trebuie mereu să citim prospectul pentru că anumite combinații de medicamente cu produse alimentare ne pot periclita sănătatea, care este deja șubredă din moment ce suntem sub tratament.

De aceea, în rândurile următoare ți-am scris o listă cu produsele alimentare pe care NU ar trebuie să le mănânci niciodată înainte de a lua pastile.

  • produse lactate și alimente afumate
  • vitamine (adesea, ele nu se combină cu alte medicamente)
  • antidepresive (evită vinul roșu, somonul, berea, carnea tocată, brânza veche, sosul de soia)

Înainte de a combina aceste alimente cu anumite pastile este indicat să consulți un medic.

Te-ar mai interesa: Florin Călinescu mistuit de un diagostic tulburăto...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private