Sari la conținut

Ce se va întâmpla cu colesterolul tău dacă mănânci iaurt?

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Iaurtul nu este doar gustos, ci și un aliment hrănitor. Nutriționistul Nataliya Kushnir a dezvăluit ce efect are asupra organismului, în special asupra nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale, precum și dacă poate fi consumat în fiecare zi. 

Potrivit expertului, acest produs este o sursă excelentă de bacterii bifido și lactobacili, care participă activ la normalizarea funcționării nu numai a funcției intestinale, ci și a tuturor organelor tractului gastro-intestinal.

„Consumând iaurt, primești o doză de proteine ​​ușor digerabile. Există diferite lapte acru: dulce, acru, natural cu diferite procente de grăsime. Laptele acru cu diverși aditivi nu sunt potrivite din cauza conținutului ridicat de carbohidrați simpli. Cel mai bine este să pariezi pe iaurt natural. Ideal este să-l consumi cu 10 grame de tărâțe cu el seara”, spune specialistul.

De ce să consumi iaurt cât mai des?

În plus, produsul este un furnizor de calciu, vitamine din grupa B, fosfor și magneziu pentru organism. O astfel de combinaţie asigură sănătatea organelor interne, normalizează nivelul colesterolului și are un efect stabilizator asupra tensiunii arteriale.

Medicul subliniază că iaurtul, în producția căruia nu se folosesc coloranți, potențiatori de gust sau alte ingrediente nocive, este recomandat pentru consumul zilnic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel