vineri, februarie 3, 2023

Ce se va întâmpla cu profesorii începând de miercuri. Valeriu Gheorghiță. „Estimăm că aproximativ 60.000 de persoane…”

În cursul zilei de marți, 23 februarie, Șefului campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că procesul de vaccinare al personalului din învățământ va începe de mâine, 24 februarie.

Valeriu Gheorghiță. „Estimăm că aproximativ 60.000 de persoane…”

„Procesul de vaccinare al personalului din învățământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor, inclusiv București, și va continua joi cu alte 14 județe, din 26 februarie cu două județe, iar pe 1 martie în ultimele trei județe. Perioada de vaccinare durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm aproximativ 60.000 de persoane. 42.000 de persoane sunt deja vaccinate din rândul personalului din învățământ, iar 120.000 sunt deja programate”, a declarat medicul militar.

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat, de fapt, între Florin Piersic și...

Valeriu Gheorghiță a mai spus că în București și în majoritatea județelor vor fi administrate două tipuri de vaccin începând de mâine, urmând ca în zilele următoare să fie administrate primele doze și în celelalte județe.

„Profesorii vor fi imunizați cu două tipuri de vaccin. Oxford/AstraZeneca până în vârsta de 55 de ani inclusiv, acolo unde nu se identifică contraindicații. Și Pfizer/BioNTech la persoanele de peste 55 de ani, exceptând cazurile când se identifică contraindicații”, a dezvăluit el.

Cum și unde se vor vaccina profesorii, începând de miercuri

De asemenea, Gheorghiță a ținut să mai precizeze că programarea la vaccin nu se face în platforma informatică. Vor fi înctocmite liste în unitățile de învățământ, care vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene, care le vor înainta către DSP-uri.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...

„Beneficiarii vor fi anunțați prin intermediul ISJ-urilor și a conducătorilor unităților de învățământ”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Unde va avea loc vaccinarea? Profesorii vor fi vaccinați în majoritatea cazurilor „în locațiile puse la dispoziție de Ministerul Educației”. Pe de altă parte, în județele unde nu au fost „locații potrivite”, vaccinarea va fi făcută în „alte spații din centrele de vaccinare care nu erau puse în activitate”.

Te-ar mai interesa: Horoscop 3 februarie. Astrolog: Urmează o zi plină...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private